• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Радован Караџић: У Сребреници није било геноцида
Радован Караџић: У Сребреници није било геноцида Штампа Ел. пошта
Написао Танјуг   
уторак, 12 јун 2012 21:59

Пошто хашки Tрибунал није доказао повезаност Радована Караџића са злочинима, одбрана захтева пуштање на слободу

Београд, 12.06.2012

„Нигде нема отисака мојих прстију на неделима. Свуда где сам се мешао... било је у корист људскости и олакшавања патњи цивилима ма које националности (…) „Тужилаштво није доказало никакву моју одговорност за збивања у Сребреници, нити да је то био геноцид... На тужилаштву је да докаже ко је убијао и из каквих мотива.”

Караџићев адвокат, Питер Робинсон, изјавио је: “"Није било геноцида у општинама у Босни 1992... не постоји начин да на суђењу буде закључено да је Караџић крив за геноцид"

“Није доказана никаква моја намјера за збивања у Сребреници. Ја тврдим да није доказано ни да је у питању био геноцид. Нема елемената на основу којих би вијеће могло донијети осуђујућу пресуду у односу на мене и вјерујем да нема елемената на основу којих би тужилаштво донијело пресуду да је био геноцид. Бојим се да је Тужилаштво подлегло пропаганди муслиманских екстремиста о броју жртава”, казао је Караџић.

Штавише, по Караџићевој тврдњи, убијања на подручју Сребренице почели су Бошњаци у селу Кравица: “Тужилаштво није доказало да се ишта десило прије инцидента у Кравици. Инцидент у Кравици се десио зато што је један од муслиманских заробљеника, у лежерној атмосфери у којој су их стражари држали, отео оружје и пуцао, и онда је изазвао хаос.”

Робинсон је објаснио да тај хашки оптуженик тражи ослобађајућу пресуду на основу члана 98 бис Правилника о поступку и доказима, а по тачкама од 1 до 11, на основу којег оптужени може да затражи ослобађање по оним тачкама оптужнице за које сматра да тужилаштво није извело довољно доказа.


Извор: ТАНЈУГ

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/vesti/2012/jun/u-srebrnici-nije-bilo-genocida.php

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јун 2012 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску