• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Претресно вијеће Хага у посјети Сребреници
Претресно вијеће Хага у посјети Сребреници Штампа Ел. пошта
Написао РТРС / Срна   
уторак, 05 јун 2012 11:59
11:13 | 05/06/2012| СРНА

Претресно вијеће Хашког трибунала у предмету против Радована Караџића почело је петодневну посјету локацијама у Сребреници и околним подручјима који су релевантни за оптужницу, саопштено је данас из Суда.

У делегацији се налазе предсједавајући Судског вијећа О-Гон Квон и судије Хауард Морисон, Мелвил Берд и резервни судија Флавиа Латанци, као и помоћно особље Трибунала, те представници тужилаштва и одбране.

Посјета која је јуче почела, у складу је са правилом Трибунала према којем "вијеће може да обавља своје дужности и на мјестима која су ван сједишта Трибунала, уколико у интересу правде за то добију овлаштење од предсједника "- наводи се у саопштењу.


Петронијевић: Ова посјета ће помоћи Караџићевој одбрани


Правни савјетник Радована Караџића, београдски адвокат Горан Петронијевић очекује да ће посјета Претресног вијећа у Подрињу утицати на боље схватање чињеничног стања и сматра да је то корак у правцу боље Караџићеве одбране.

"Очекујемо да судско вијеће добије прави увид у чињенично стање на терену, јер је сасвим другачије када се на терену то види од онога што се у папирима може прочитати", рекао је адвокат.

Он је навео да је посјета локацијама у околини Сребренице и Братунца организована на иницијативу правног тима Караџићеве одбране, али о тачним локацијама није желио да говори из безбједносних разлога.

"Сматрамо да је њихов излазак позитивна ствар и да је то резултат рада одбране у правцу довођења у сумњу чињеница које су до сада биле познате судском вијећу", рекао је Петронијевић и додао да посјета за сада добро протиче, уз логистичку помоћ локалних власти.

В.Д.


http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=62851


 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јун 2012 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску