• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести ГР: Караџић: Ако уђе у ЕУ, Србија ће изгубити своје вриједности
ГР: Караџић: Ако уђе у ЕУ, Србија ће изгубити своје вриједности Штампа Ел. пошта
Написао Глас Русије / Независне новине   
уторак, 12 април 2011 00:00

Агенције - 07.04.2011 16:11

БЕОГРАД - Бивши предсједник Републике Српске коме се суди у Хагу, Радован Караџић, изјавио је данас руској радио станици "Глас Русије" да се највише плаши да Србија може да ступи у Европску унију и да ће тада почети да губи своје главне вриједности и "завршити неповратним назатком јер је већ у многоме изгубила своју духовност".

У ексклузивном интервјуу за који руска радио станица тврди јој је Караџић дао из Хага преко мејла и на енглеском језику, поводом објављивања његовог шаљивог комада "Ситовација" у руском књижевном алманаху, он је, коментаришући јунака књиге који не воли хуманисте, рекао да је најлакше преварити читав свијет чинећи страшна дјела у име човјечанства.

 


"Сјетите се да је НАТО назвао бомбардовање Југославије операција 'Милосрдни анђео'. Сада је у читавом свијету много опасних хуманиста који стврају нове нације, намећу нову културу и политичку коректност", рекао је Караџић.

Он је навео да се његова перцепција европских вриједности није промијенила послије изјава европских званичника да је концепт мултикултурализма пропао, јер су истинске, али и додао да постоји друга страна медаље.

"Они који желе да нас 'обескултуре', сруше богатсво и разноврснот културе и да нас претворе у масу индивидуалних потрошача умјесто нације, уништавају вриједне културне ресурсе, исто као што противници биодиверзитета уништавају врсте", рекао је Караџић и додао да мултикултурализму Европе пријете они који долазе са циљем да га промијене, а не да искористе његова блага.

 

Извор: http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/Karadzic-Ako-udje-u-EU-Srbija-ce-izgubiti-svoje-vrijednosti-85449.html

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2011 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску