• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Радован Караџић: Од мог изручења Србија нема користи
Радован Караџић: Од мог изручења Србија нема користи Штампа Ел. пошта
Написао Блиц   
понедељак, 21 фебруар 2011 00:00
Интервју за холандски радио

Д. М. | 19. 02. 2011. - 20:00h

Хашки оптуженик Радован Караџић изјавио је у интервјуу за Радио Недерландс да ни мало не сумња да ће бити ослобођен оптужби и да би волео да се након тога врати у домовину, али да својом земљом сматра и Србију и Црну Гору. Очекује да би га они који га воле и даље волели, а они који га мрзе и даље мрзели, а последња ствар којом би желео да се бави је политика.

Бивши председник Републике Српске тврди да је у политику 90-их година ушао са оклевањем и да то не би поновио.


Караџић каже да прима пуно писама подршке, од Срба и несрба подједнако, док му претећа и гневна писма управа затвора не прослеђује.

Мада је ухапшен и изручен од стране српске државе, Радован Караџић нема осећај да је издан, и тврди да би чак и волео да је Србија као држава од његовог изручења профитирала, али да јој оно очигледно није донело никакву корист. Једино због чега жали јесте чињеница да Трибунал није уважио споразум са Ричардом Холбруком, према ком је требало да буде поштеђен кривичног гоњења, а кад је реч о садашњем руководству Републике Српске, конкретно Милораду Додику и његовој политици, саосећа с њима, јер сматра да је суштински проблем остао исти као и у време његове владавине.

У питању је, како Караџић тврди, фундаментално непоштење лидера босанских муслимана, који пред међународном заједницом изигравају заговорнике мултиетничког друштва, док заправо манипулишу системом и инсистирају да они буду ти који ће бирати представнике других двеју етничких група.


http://www.blic.rs/Vesti/Politika/236622/Radovan-Karadzic-Od-mog-izrucenja-Srbija-nema-koristi
 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2011 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 22 23 24 25 26
27 28          

Помоћ за Републику Српску