• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Притисци Тужилаштва без резултата
Притисци Тужилаштва без резултата Штампа Ел. пошта
Написао РТС   
субота, 07 новембар 2009 22:36

субота, 07. нов 2009, 13:29 -> 15:13

Судско веће Хашког трибунала није подлегло притисцима Тужилаштва да се некадашњем председнику Републике Српске Радовану Караџићу безусловно наметне бранилац по службеној дужности, оценио члан Караџићевог правног тима адвокат Горан Петронијевић.

Адвокат Горан Петронијевић, члан правног тима некадашњег председника Републике Српске Радована Караџића, рекао је да Судско веће Хашког трибунала, које суди Караџићу није подлегло притисцима Тужилаштва да му се безусловно наметне бранилац по службеној дужности.


"Ми не можемо бити задовољни одуком Судског већа јер се противимо постављању било каквог браниоца, али се, ипак, може оценити да Веће није подлегло притисцима Тужилаштва које је и криво за ову ситуацију", рекао је Петронијевић Танјугу.

Према његовим речима, из одлуке Судског већа не произлази да је Караџићу наметнут бранилац до краја поступка, већ да је у питању "ад хок бранилац", који ће се у поступак евентуално укључити уколико се Караџић ни у марту не појави на суђењу.

Петронијевић није могао да каже да ли ће се бивши лидер појавити пред судским већем 1. марта, за када је заказан наставак суђења, али је поновио да је одбрана тражила "само довољно врмена за припрему одбране".

Петронијевић је истакао да Караџић нема чак ни адекватне услове за обраду доказног материјала који му је, на више од милион страна, дат у електронској форми, и подсетио да је бивши претрестресни судија Иан Бономи више пута упозоравао Тужилаштво да отпочне са обелодањивањем материјала против Караџића.

Тужилаштво се, међутим, "оглушило на све његове наредбе, да се на време доставља материјал и у форми и на начин како је то најефикасније за припрему одбране, а не измешано и несистематски", рекао је Петронијевић.

 

Извор:  РТС, 7.  новембар 2009, интернет издање

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< новембар 2009 >
н п у с ч п с
1 2 3 4 5 6
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Помоћ за Републику Српску