• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Караџић тражи ревизију пресуде
Караџић тражи ревизију пресуде Штампа Ел. пошта
Написао ИН4С   
четвртак, 28 март 2019 07:59

ИН4С | 27/03/2019.

Први предсједник Републике Српске Радован Караџић тражиће ревизију пресуде Механизма за међународне кривичне судове који му је изрекао казну доживотног затвора због наводне одговорности за злочине почињене у грађанском рату у БиХ.

То открива Караџићев брат Лука, истичући да би о предстојећем захтјеву за ревизију пресуде требало да се изјасни и Савјет безбједности Уједињених нација, као формални оснивач Хашког трибунала.

– Радован ће сигурно тражити ревизију пресуде јер она није донијета на основу права и доказа. О томе би требало да се расправља и на Савјету безбједности УН, који је установио Хашки трибунал. Уосталом, сама чињеница да је пресуда донесена прегласавањем, те да су двојица од пет судија Механизма за међународне кривичне судове гласали против тога се Радован осуди, показује сав бесмисао те пресуде.
W3Schools

Шпански судија Хозе Рикардо де Прада о томе је написао детаљно образложење на 19 страна, гдје је навео да је пресуда донијета на основу субјективног утиска и да није поднесен ниједан чврст доказ да је Радован крив за злочине за које је оптужен – истиче Лука Караџић.

Он открива и то да је са својим братом разговарао телефоном недуго након изрицања другостепене пресуде те да Радован, како каже, није изгубио оптимизам.

– Причали смо телефоном и осјетио сам да му је криво због неправде која му је нанијета. Међутим, Радован и даље вјерује да ће истина на крају побиједити. Здравље му је, хвала Богу, добро тако да ће наставити борбу за доказивање истине – каже Лука Караџић.

 

https://www.in4s.net/karadzic-trazi-reviziju-presude/

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2019 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску