• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Караџићев брат: Радован се добро држи, вјерује да је правда достижна
Караџићев брат: Радован се добро држи, вјерује да је правда достижна Штампа Ел. пошта
Написао Срна | Глас Српске   
среда, 20 март 2019 11:55

20.03.2019 10:40 | Срна | Глас Српске

Београд/Хаг - Први предсједник Републике Српске Радован Караџић смирен дочекује данашње изрицање правоснажне пресуде у Хагу, нада се позитивном епилогу и вјерује да ће неправда према њему бити исправљена, пишу “Вечерње новости”.

Караџић вјерује да ће Жалбено судско вијеће исправити неправду из првостепене пресуде и уважити аргументе из његове жалбе, будући да је прецизно указао на многе нелогичности и површности у закључивању првостепеног вијећа.

Први предсједник Српске, који је на више мјеста доказао да су његову кривицу утврдили само на основу претпоставки, због тога је велики оптимиста и убијеђен да се не може два пута зажмурити пред истином и чињеницама.

Његов брат Лука Караџић рекао је за “Новости” да се Радован добро држи и да вјерује да је правда достижна.

“Најбоље познаје свој предмет, зна да је било много лажних свједочења и због тога је оптимиста. Свима нам је улио наду да ће се овај процес добро завршити, тако да се сви надамо и вјерујемо у правду”, рекао је Лука.

Уочи јавног саопштавања пресуде, Караџић је послао “Вечерњим новостима” четири своја афоризма која је написао у притвору у Схевенингену - “Ко ујутру прогута свој понос, можда нешто и вечера”, “Нова говорна мана: СПОРАЗУМ се изговара као СПОРАЗИМ”, “Он је будала, али енергична будала” и “А ко стоји иза пропалог човјека?”.

Караџић је прије двије године у Хашком трибуналу осуђен на 40 година затвора за наводни геноцид у Сребреници, злочин против човјечности, кршење закона и обичаја ратовања и учешћа у удруженом злочиначком подухвату.

Од 11 тачака осуђен је за 10.

Караџић се у овом поступку сам бранио, али је имао правни тим који му је помагао.

Сам је писао жалбу на прву пресуду од 2.000 страница и затражио да буде ослобођен кривице.

Изрицање другостепене пресуде Радовану Караџићу почеће данас у Хагу у 14.00 часова, са одложеним преносом од 30 минута.

 


http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Karadzicev-brat-Radovan-se-dobro-drzi-vjeruje-da-je-pravda-dostizna/280841.html

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2019 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску