• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Соња Караџић-Јовичевић: Више права од нас у Сарајеву имају мигранти
Соња Караџић-Јовичевић: Више права од нас у Сарајеву имају мигранти Штампа Ел. пошта
Написао Глас Српске / Дарко Момић   
петак, 03 август 2018 19:26

02.08.2018 | Глас Српске  | Дарко Момић

Бањалука - Сарајевски медији јуче су објавили да су се петорица миграната уселила у стан првог предсједника Републике Српске Радована Караџића у центру Сарајева, али како је нашем листу потврдила његова кћерка Соња, тај стан практично више и не припада породици Караџић.

Информација да су “комшије видјеле да су мигранти провалили у један од станова и ту се смјестили” обишла је регион. Међутим, у МУП-у сарајевског кантона није пријављено да је било ко насилно ушао у било који стан у улици Сутјеска 2.

Радованова кћерка Соња Караџић-Јовичевић рекла је јуче за наш лист да њена породица од 1992. године није крочила у стан у центру Сарајева у којем су она и њен брат одрасли.

Она тврди да је њена породица стан напустила три дана након убиства српског свата Николе Гардовића 1. марта 1992. године и да никада више нико од њих није крочио у њега.

- Када смо покушали крајем 1996. и у првој половини 1997. године да редовним путем вратимо стан, на сваком кораку нам је стављано до знања да од тога нема ништа. Негдје су нам то суптилно стављали до знања, а негдје нам је отворено речено да Радовану Караџићу никада неће бити враћен стан - каже Караџић-Јовичевић и истиче да је очигледно да више права у Сарајеву данас имају мигранти него породица Караџић.

Што се тиче информације да су се у стан у којем је она некада живјела уселили мигранти, она каже да чак и ако је то тачно, то нема везе са њеном породицом.

То медијско повезивање са породицом Караџић је само зачин за сензационалистичку вијест. Никоме није вијест да мојој породици није враћен стан у којем смо одрасли мој брат и ја, односно да су на најгрубљи начин прекршена наша људска права, али је вијест да су у њега уселили мигранти - истакла је Соња Караџић-Јовичевић.

 

Власниптво породице од 1972. године

Соња Караџић-Јовичевић каже да је њен отац 1972. године добио стан у улици Сутјеска 2 од Удружења књижевника.

- У приземљу те зграде родитељи моје мајке су имали стан од 1946. године. Моја мајка Љиљана је имала осам мјесеци када су деда и бака добили тај стан и у њему су касније рођене двије њене сестре, а моје тетке. Мом оцу је Удружење књижевника прво купило једнособан стан у поткровљу те зграде, а онда је урађена надоградња и тако смо добили двоетажни стан - каже Соња Караџић-Јовичевић.

 

 


http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Sonja-Karadzic-Jovicevic-za-Glas-Srpske-Vise-prava-od-nas-u-Sarajevu-imaju-migranti/266804.html

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2018 >
н п у с ч п с
      1 2 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску