• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Шпирић: Мигранти у стану Караџића - лекција Говедарици, Мектићу и Савјету министара
Шпирић: Мигранти у стану Караџића - лекција Говедарици, Мектићу и Савјету министара Штампа Ел. пошта
Написао РТРС / СРНА   
четвртак, 02 август 2018 19:18

01/08/2018 | РТРС  | СРНА

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Никола Шпирић изјавио је Срни да је група миграната која је уселила у стан првог предсједника СДС-а Радована Караџића у Сарајеву одржала лекцију предсједнику СДС-а Вукоти Говедарици, министру безбједности Драгану Мектићу и осталим српским министрима у Савјету министара, као и комплетном Савјету министара да нису дорасли мигрантској кризи у БиХ и изазовима које она са собом носи.

"То указује да мигрантском кризом управљају криминални кругови у БиХ, а никако званичне институције власти и Драган Мектић за којег је Говедарица рекао да је спреман дићи полицијске агенције да се супроставе илегалним миграцијама у БиХ", рекао је он.

Шпирић је оцијенио да је то јасна порука шта намјеравају они који управљају мигрантском кризом.

Истичући да није случајно одабран стан Радована Караџића, Шпирић је рекао да Говедарица и Мектић треба да провјере да ли је то случајно.

Према његовим ријечима, криминални кругови који управљају мигрантском кризом данас су јасно послали поруку институцијама власти БиХ, а посебно Србима на начин да су уселили мигранте у стан првог предсједника СДС-а и Републике Српске.

"Не знам да ли су ову поруку криминалних кругова који управљају мигрантском кризом схватили министар безбједности и српски министри у Савјету министара, као и Савјет министара у цијелини, а посебно да ли је димензију мигрантске кризе схватио Говедарица који је јуче поручивао да она није драматична", упитао је Шпирић.

Према писању "Дневног аваза", мигранти који све више надиру у БиХ дошли су и до стана Радована Караџића у Сарајеву у који се уселило најмање њих пет.

"Цијелу ноћ су улазили и излазили из зграде. У приземљу је стан Љиљане Караџић Зелен, а који спрат више и стан у којем су Караџићи живјели до прољећа 1992. године. Како смо видјели провалили су у један од станова. Ту су се смјестили", рекле су комшије и додали да су ноћ раније чули разговоре између миграната и оних којих су им "изнајмили стан".

 


http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=306072

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2018 >
н п у с ч п с
      1 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску