• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Жалбени поступак Караџићу - статусна конференција
Жалбени поступак Караџићу - статусна конференција Штампа Ел. пошта
Написао РТРС | Агенције   
уторак, 10 октобар 2017 17:50

Пред Механизмом за међународне трибунале, правним насљедником Хашког трибунала, одржана је статусна конференција прије почетка жалбеног поступка бившем предсједнику Републике Српске, Радовану Караџићу.

Караџић је говорио о својим захтјевима које је упутио према Суду те у којој мјери су они испуњени и нагласио да је ускраћивање слободе довољно драстично, да ускраћивање других ствари не би требало допустити.

- Поставља се питање да ли је укинута смртна казна, или је притвор и затвор уствари одложена смртна казна у којој се човјеку ускраћују основна права - рекао је Караџић.

 Караџић је рекао да би судови требали одлучивати о потребама затвореника, а не затвор.

- Сви смо забринути, нарочито имајући искуства са служењем наших колега и пријатеља гдје се стандарди драстично разликују. Када видим услове у којима се налазе неки притвореници који служе у Естонији или другим земљама, а ми више немамо ни фрижидер у просторији. Мој начелни приступ јесте да би требало судови, а не затвори да одлуче о томе шта се ускраћује човјеку. Слобода је драгоцјена, али изван слободе постоје људске потребе. Само Суд и УН могу промијенити тај тренд у којем се сахрањује све оно што је потребно људима - рекао је Караџић.

Навео је да има проблема са рачунаром на којем ради, те да су у затвору могли гледати свега двије телевизије из БиХ, али да је и то сада ускраћено.

 

 

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=272993

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2017 >
н п у с ч п с
1 2 3 4 5 6 7
8 9 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Помоћ за Републику Српску