• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Тајна хапшења Караџића - Мики Ракић Булатовићу: "Неко ће бити ухапшен, потруди се да не будеш ти"
Тајна хапшења Караџића - Мики Ракић Булатовићу: "Неко ће бити ухапшен, потруди се да не будеш ти" Штампа Ел. пошта
Написао Правда / Недељник   
четвртак, 14 април 2016 13:34

04/14/2016 | Правда

БЕОГРАД - Први задатак БИА по уласку Саше Вукадиновића на њено чело био је хватање преосталих хашких бегунаца.

Његов претходник, Коштуничин директор БИА Раде Булатовић у дану када напушта агенцију доноси одлуку да се расформира тајни тим од неколико оперативаца задужених за Хаг. Неколико актера тог догађаја присетило се те ноћи и открио највећу тајну хапшења недавно осуђеног лидера босанских Срба.

 

Реконструкција иде отприлике овако. Новог директора Сашу Вукадиновића људи обавештавају на самом преузимању дужноности да је расформиран тајни тим. Он истог секунда обавештава Микија Ракића, да би се затим десио фамозни телефонски разговор.

Наиме, Мики је позвао Радета Булатовића и рекао му:

"Види, у суботу ће неко бити ухапшен. Потруди се да не будеш ти".

Мрежа је откривена. Сви детаљи око скривања Радована Караџича који се користио лажним идентитетом и личном картом Драгана Дабића одједном су доступни нашим оперативцима. Тадић је сазнао и то да је Коштуница све знао више од шест месеци, тако да њихово поверење више никад није успостављено.

Караџић је направио грешку у контакту с братом Луком. Једном опозиционом лидеру чак је слао и говоре. БИА је имала све податке, али данас је потпуно јасно да Коштуница није дозвољавао хапшење.

Тако је три дана по ступању на дужност Саша Вукадиновић решио једну од највећих мистерија у Србији. Уследило је хапшење и Ратка Младића, кога је неко време крила војска, да би на крају када је успео да се извуче након што му је полиција куцала на врата у једном стану на Новом Београду, почео да се крије код рођака. Тотално герилски. На крају, сарадња с Хагом окончана је хапшењем Хаџића.

 

Извор: Недељник

 

http://www.pravda.rs/2016/04/14/tajna-hapsenja-karadzica-miki-rakic-bulatovicu-neko-ce-biti-uhapsen-potrudi-se-da-ne-budes-ti/

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2016 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску