• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести КАРАЏИЋ ПОРУЧИО: Браћо Срби, не брините, спреман сам да се борим и даље!
КАРАЏИЋ ПОРУЧИО: Браћо Срби, не брините, спреман сам да се борим и даље! Штампа Ел. пошта
Написао Правда / Ало   
субота, 26 март 2016 13:01

03/26/2016 | Правда

"Видео сам какве су биле реакције на пресуду, некима очигледно не би било довољно и да су ме осудили на доживотну робију", поручио је Радован Караџић из Хага.

Бивши лидер Срба у БиХ након пресуде од 40 година робије за геноцид и злочине против човечности, са својим правним тимом увелико разматра жалбу на поменуту одлуку, а правна битка би могла да потраје и до три године.

 

- Оптимиста сам и даље. Поручио бих свим Србима да се не брину, спреман сам да се борим и даље, ова пресуда је катастрофа, и уопште није заснована на непобитним доказима, већ на рекла-казала, што је недопустиво - поручио је Радован, а његове речи пренео је његов брат Лука Караџић, који га је јуче посетио у хашкој ћелији.

Угледни београдски адвокат Тома Фила, сматра да би за Караџића било најбоље да казну служи у некој од нордијских земаља, јер како наводи не постоји могућност да бивши председник Републике Српске буде ослобођен, али би могао да се нада да ће кроз жалбу успети да издејствује да му се казна умањи.

- Неће бити у прилици да бира место издржавања казне, то одлучује секретаријат Трибунала. Уколико буде имао среће, пребациће га у неку од нордијских земаља где постоји заштита људских права и где политичке затворенике третирају као људе, а не као стоку.

- У најгорем случају могао би да добије неку од балтичких земаља или Велику Британију, а сви знамо како се поступало са генералом Крстићем, када су дозволили другим затвореницима да покушају да га прекољу. Мада, ту је још жалбени поступак, и ко зна шта ће се све дешавати у наредне две до три године, јер жалба зависи од много фактора, између осталог и какав ће рејтинг у том тренутку имати држава Србија. Нема шансе да га ослободе, али би могло да се догоди да му се казна ублажи - сматра Фила и додаје да је кроз пресуду Караџићу већ одређена судбина Шешељу и Младићу.

Извор: Ало


http://www.pravda.rs/2016/03/26/karadzic-porucio-braco-srbi-ne-brinite-spreman-sam-da-se-borim-i-dalje/

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску