• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Агиус: У марту изрицање првостепених пресуда у поступцима против Караџића и Шешеља
Агиус: У марту изрицање првостепених пресуда у поступцима против Караџића и Шешеља Штампа Ел. пошта
Написао Fena   
петак, 26 фебруар 2016 00:51

25.02.2016 - 20:43 | Fena

Наредни мјесец бит ће изузетно значајан за Међународни суд*, јер ће се изрећи двије првостепене пресуде, једна у поступку против Радована Караџића и друга у поступку против Војислава Шешеља.

То је изјавио предсједник МКСЈ* Kармел Агиус на данашњем семинару о раду Међународног суда у Хагу.

Пред више од 90 дипломата казао је да се рад на преосталим предметима одвија динамиком која омогућава да буду благовремено окончани.

Говорећи о својим приоритетима и плановима за сљедеће двије године истакао је да је прво и најважније - испуњење рока за затварање Међународног суда* до краја 2017. године.

Као друго - обезбеђивање ефикасности поступака без нарушавања правичности и квалитета правосудног поступка и као треће - консолидацију слике о Међународном суду* и утицаја његовог рада.

У преостале двије године нагласио је да је од пресудне важности да Међународни суд* настави да предано ради на учвршћивању мира и сигурности на подручју бивше Југославије, окончању некажњивости за починиоце међународних злочина и спречавању њиховог понављања у региону.

Агиус је закључио да вођење Суда* до његовог затварања 2017. године мора бити обављено на ефикасан, професионалан и примјеран начин.

Представницима држава на семинару су се обратили и потпредсједник, судија Liu Daqun и секретар Међународног суда* John Hocking.

"Секретаријат ће наставити током наредних 18 месеци да омогућава успешно испуњење мандата МКСЈ* који ће за собом оставити снажно насљеђе у чему важну улогу имају државе чланице, не шта могу да буду поносне", изјавио је Hocking.

Он је представнике дипломатског кора обавијестио о пресудној улози коју Секретаријат МКСЈ* има у обезбјеђивању да Међународни суд* буде у потпуности опремљен како би завршио свој рад до краја 2017. године и истакао кључни допринос држава чланица успјеху МКСЈ* и његовом насљеђу.

 

http://novi.ba/clanak/57881/agius-u-martu-izricanje-prvostepenih-presuda-u-postupcima-protiv-karadzica-i-seselja

 

Напомена: Агенција Фена називима Међународни суд, Суд и МКСЈ - преименује: Међународни Трибунал, Трибунал и Међународни кривични Трибунал за бившу Југославију / МКТЈ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2016 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 27
28 29          

Помоћ за Републику Српску