• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Караџићу погоршано здравствено стање
Караџићу погоршано здравствено стање Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
среда, 02 септембар 2015 18:50

БЕОГРАД, 2. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић затражио је од судија Хашког трибунала да за крај септембра закажу статусну конференцију како би их обавијестио о свом погоршаном здравственом стању, потврдио је Срни Караџићев правни савјетник адвокат Горан Петронијевић.

"То што је тражио, није тражио без основа. У поднеску је написано да се на статусној конференцији расправи о томе јер му је погоршано здравствено стање", рекао је Петронијевић, додајући да не може да каже ништа конкретније.

Када је ријеч о најавама да би у децембру Трибунал требало да изрекне првостепену пресуду Караџићу, Петронијевић је рекао да датум још није званично заказан за изрицање пресуде, али да се помиње новембар.

"Она је требало првобитно да буде у октобру, али је највероватније мало померено, мада то званично нама није саопштено. Али, по садашњим њиховим прогнозама помиње се новембар. Оно што је готово 90 одсто извесно јесте да ће то бити до краја године", навео је Петронијевић.

Он је рекао да ће конкретан термин бити познат најмање мјесец дана прије него што буде заказано изрицање пресуде, те додао да се одбрана припрема за то.

"Радио Слободна Европа" јавио је да је Караџић, поводом свог здравственог стања, у поднеску тражио тестове који нису обављени још од доласка у притворску јединицу прије седам година.

Караџић је изнио и своје страхове у вези са "абнормално високим постотком болести међу колегама притвореницима", подсјећајући да је генерал Миле Мркшић недавно умро од карцинома плућа у португалском затвору, гдје је био од 2012. године.

Радио наводи да је Караџић већ ове године обавијестио суд да је добио шећерну болест, али и да тврди да притвор у којем борави изазива рак, помињући Војислава Шешеља и Горана Хаџића, који су обољели.

Караџић је судије обавијестио и да ће поднијети 102. по реду захтјев за утврђивање кршења обавеза објављивања материјала, тврдећи да тужилаштво и даље прикрива потенцијално ослобађајући доказни материјал у вези са оптужбама против њега.

 

 


http://www.srna.rs/novosti/333046/karadzicu-pogorsano-zdravstveno-stanje.htm

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< септембар 2015 >
н п у с ч п с
    1 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Помоћ за Републику Српску