• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Брамерц: Пресуда Караџићу ове године
Брамерц: Пресуда Караџићу ове године Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
среда, 13 мај 2015 00:00

Танјуг | 12. мај 2015. 21:20

Пресуда бившем председнику Републике Српске (РС) Радовану Караџићу могла би бити изречена ове године, када би требало да буде завршено и суђење бившем команданту ВС Ратку Младићу

САРАЈЕВО - Пресуда бившем председнику Републике Српске (РС) Радовану Караџићу могла би бити изречена ове године, када би требало да буде завршено и суђење бившем команданту ВС Ратку Младићу, изјавио је данас у Сарајеву главни тужилац Хашког суда Серж Брамерц.

Он је за Фену рекао и да би рад Трибунала могао бити окончан 2017. године.

Хашки трибунал тренутно ради на последњим предметима у овом суду и очекујем да ће Караџићу бити изречена пресуда ове године, док суђење Младићу још траје и ове ће године се "завршити са тим делом судског поступка", навео је Брамерц који борави.

"Уколико буде жалби у тим предметима, онда се Хашки трибунал неће њима бавити, већ тзв. резидуални механизам", рекао је главни тужилац Међународног кривичног суда за ратне злочине на подручју бивше Југославије.

Говорећи о окончању рада Хашког трибунала, Брамерц је навео да ће тај суд окончати свој рад после завршетка предмета против Јадранка Прлића, челника самопроглашене хрватске републике Херцег-Босне оптуженог за злочине почињене над Бошњацима током рата у БиХ, а очекује да би то могло бити 2017. године, јавила је агенција Фена.

Чланови Председништва БиХ разговарали су данас са Брамерцом, који борави у БиХ у оквиру припрема за подношење редовног шестомесечног извештаја Савету безбедности УН.

Брамерц је информисао чланове Председништва БиХ о тренутној ситуацији у текућим првостепеним и другостепеним поступцима, сарадњи Тужилаштва са државама насталим на подручју бивше Југославије, али и нагласио да државни судови треба да наставе с поступцима и након што Хашки трибунал оконча рад.

 


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:547778-Bramerc-Presuda-Karadzicu-ove-godine

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< мај 2015 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску