• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Тужилац назвао Караџића лажовом
Тужилац назвао Караџића лажовом Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
понедељак, 29 септембар 2014 22:08

БЕОГРАД, 29. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Хашки тужилац Алан Тигер изјавио је данас на почетку изношења завршних ријечи пред Хашким трибуналом да је први предсједник Републике Српске Радован Караџић "лажов и мафијаш".

"Караџић није грађевински инспектор. Он није говорио: 'Ово није погодно тле за градњу'. Он је мафијаш, који је говорио: 'Немој градити или ћу бити присиљен да то срушим'. Знао је коју ће силу користити", рекао је тужилац Тигер, говорећи о геноцидној намјери оптуженог.

Он је навео да Караџићева одбрана сву одговорност покушава да свали на паравојне снаге, преносе медији.

Тигер је оцијенио да је у БиХ недвосмислено извршен геноцид и закључио да је "несумњиво" да су злочини и уништавање имовине били испланирани.

 

"У изјавама је Караџић говорио шта ће се догодити Хрватима и муслиманима, ако буду инсистирали на независности. Пријетио им је прстом и говорио да иду у истребљење", рекао је тужилац.

Тужилац је навео да је "стотине свједока и доказа потврдило политику етничког чишћења, којој је Караџић био покретачка снага" и оцијенио да је Караџић "износио лажне приче у судници".

Изношење завршних ријечи на суђењу Караџићу почело је јутрос, а тужилаштво и одбрана ће за њих на располагању имати по десет часова.

Караџић се брани сам и његова одбрана требало би да почне у сриједу.

 

http://www.srna.rs/novosti/242171/tuzilac-nazvao-karadzica-lazovom.htm

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< септембар 2014 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 30        

Помоћ за Републику Српску