• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Петронијевић: Побијена свака тачка оптужнице
Петронијевић: Побијена свака тачка оптужнице Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
среда, 05 март 2014 21:31

БАЊАЛУКА, 5. МАРТА /СРНА/ - Одбрана некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића побила је у доказном поступку у Хашком трибуналу сваку тачку оптужнице, изјавио је члан тима Караџићеве одбране Горан Петронијевић.

Петронијевић је додао да је одбрана задовољна оним што је урађено у току поступка.

"Извели смо много доказа, међународне свједоке, инсајдере, оне који су непосредно учествовали у свим тим дешавањима и у врху бошњачког руководства. Са њима и осталим потпуно смо побили сваку тачку оптужнице", рекаo је Петронијевић за "Глас Српске".

Он је упозорио да је Хашки трибунал непредвидив приликом доношења пресуда.

"Ако се буде одлучивало на основу чињеница и правних норми које су сами донели, велики смо оптимисти, али ако се буде одлучивало на основу неких ванправних норми, што је веома често код њих, ситуација је непредвидива", рекао је Петронијевић.

Он је нагласио и да је одбрана, заједно са Караџићем на челу, учинила да се неке доказане и пресуђене ствари доведу у питање, а што се највише види на предметима у вези са Сарајевом и Сребреницом, који су били кључни дијелови одбране.

Петронијевић је рекао дa је у вези са оптужбама за Сарајево отпао велики број случајева гранатирања, а да се у случају Сребренице показало да број страдалих није 8.000, како се то годинама приказује.

"Све то говори у корист тезе да је српски народ био жртва лажи и дa је све што се до сада сматрало истином заправо диригована лаж да би сe од Бошњака направиле жртве, а од Срба злочинци", нагласио је Петронијевић.

 


http://www.srna.rs/novosti/184639/petronijevic-pobijena-svaka-tacka-optuznice.htm

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2014 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску