• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Сладојевић: Тужилаштво застрашује Караџићеве свједоке
Сладојевић: Тужилаштво застрашује Караџићеве свједоке Штампа Ел. пошта
Написао Независне новине   
субота, 05 октобар 2013 11:50

РТРС - 04.10.2013 10:06

Правни савјетник некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића Марко Сладојевић рекао је да постоје оправдане сумње да хашко тужилаштво открива идентитет појединих заштићених свједока да би их застрашили и спријечили да изнесу доказе који показују да Караџић није крив за оно за шта га оптужују.

Сладојевић, који је и члан Караџићеве одбране пред Хашким трибуналом, рекао је да идентитет свједока одбране Бошњака, који је одлично упућен у ратна дешавања, откривен појединим агенцијама у Сарајеву, након чега се тај инсајдер нашао под невиђеним притисцима.

"Некако смо успјели да му гарантујемо безбједност и човјек је сада на сигурном", рекао је Сладојевић за "Прес Република Српска", говорећи о свједоку инсајдеру из бошњачког ратног руководства, који би у наредним данима требало да свједочи у Караџићеву корист.

Он је истакао да је посебно забрињавајуће то што се у Хашком тужилаштву налазе исти људи који су и раније довођени у везу са откривањем идентитета заштићених свједока.

"С обзиром да се састав Тужилаштва није мијењао, да су једни те исти људи били тужиоци и онда (када је главни тужилац била Карла дел Понте) и данас (када је на челу Серж Брамерц), имамо разлог за оправдану забринутост да су наставили са овом праксом", рекао је Сладојевић.

Сладојевић је нагласио да је у досадашњем току суђења Караџићу одбрана успјешно разбила оптужбе које су се односиле на Сарајево и Сребреницу, које су кључне тачке оптужнице.

Он је рекао да је одбрана тражила да генерал Ратко Младић буде свједок одбране Караџићу, што зависи од одлуке судског вијећа, а тражено је и да се као свједоци појаве високи официри из некадашњег Главног штаба Војске Српске.

 


http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Sladojevic-Tuzilastvo-zastrasuje-Karadziceve-svjedoke-212289.html

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2013 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску