• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Радован: Ко ме је отео и три дана држао у соби два са три?
Радован: Ко ме је отео и три дана држао у соби два са три? Штампа Ел. пошта
Написао Глас јавности   
субота, 26 јул 2008 13:30

26. 8. 2008 | Глас јавности

Заменик тужиоца за ратне злочине саслушао Караџића поводом поднете тужбе за отмицу Пуна два сата Караџић је судији објашњавао како је отет 18. јула и одведен на њему непознато место...

БЕОГРАД - Заменик тужиоца за ратне злочине Драгољуб Станковић саслушао је јуче хашког оптуженика Радована Караџића као оштећеног, у вези са његовом тврдњом да је незаконито ухапшен и три дана држан затворен у некој просторији.

Караџићев бранилац Светозар Вујачић поднео је кривичну пријаву против НН особа због противправног лишења слободе и незаконитог држања Караџића од 18. до 21. јула. Истражни судија Већа за ратне злочине у Београду Милан Дилпарић потврдио је агенцијама да је заиста у току утврђивање тих навода, али детаљи истраге су и даље у непознати.

- Караџић је током скоро двочасовног излагања заменику тужиоца за ратне злочине Драгољубу Станковићу описао своје кретање од 18. јула, начин на који је ухапшен, како је спроведен на неко њему и дан-данас непознато место - рекао је Вујачић новинарима испред Специјалног суда. - Потпуно је јасно да је Караџић ухапшен у петак 18. јула у вечерњим сатима на аутобуској станици близу Батајнице код насеља „13. мај“.


ОСТАВИТЕ МЕ НА МИРУ!

Радован Караџић поручио је јавности и властима да је његова једина жеља да сада, када је у притвору, „оставе на миру и више не прате, не прислушкују и не малтретирају“ његову ужу и ширу породицу и 200 до 300 његових пријатеља који су све време били, ни криви ни дужни, прогањани, изјавио је Караџићев адвокат Светозар Вујачић.


ДО ХАГА У ПРАТЊИ „МИГОВА“!

Адвокат сматра да ће Караџић у Хаг бити пребачен специјалним авионом који ће „за сваки случај“ пратити два авиона „миг 28“ како га не би неко отео у ваздуху!?

- Могући сценарио изручења Караџића, када тај дан дође, биће инкогнито, тако да новинари без потребе чекају испред Специјалног суда. Први снимак Караџића биће објављен када он буде у Хагу. Он ће бити увучен у кола са црним стаклима, а пре тога ће због камуфлаже излетети бар пет, шест аута са другим људима, који личе на њега - преноси Вујачић.


ЖАЛБА

Светозар Вујачић, адвокат Радована Караџића, требало би да је синоћ послао жалбу на решење о испуњавању претпоставки за изручење Хашком трибуналу.

У изјави новинарима пред Специјалним судом у Београду, Вујачић још јуче није желео да открије место поште одакле је предата жалба. Рок за подношење жалбе на решење истражног судије о испуњености услова за изручење Радована Караџића из Србије Хашком трибуналу истекао је синоћ.

У кривичној пријави против тројице НН лица наводи се, како незванично сазнајемо, и где и како је Караџић провео наредна три дана, док није изведен пред истражног судију, што је у супротности са изјавама координатора Акционог тима за лоцирање и хапшење хашких оптуженика Расима Љајића и Владимира Вукчевића. Они су у уторак саопштили да је бивши председник Републике Српске ухапшен у понедељак увече, у околини Београда, док је мењао место пребивалишта.

Преносећи детаље својих разговора с Караџићем, Вујачић је навео да су се Караџић и тренутно најтраженији хашки оптуженик Ратко Младић последњи пут видели када је дужност председника Републике Српске Караџић предавао Биљани Плавшић и да од тада са њим није био у контакту.

Истражни судија није одобрио јуче да Караџића у притвору посете чланови тима његове одбране пред Хашким трибуналом Коста Чавошки и Миливоје - Бата Иванишевић. У посети Караџићу у Специјалном суду јуче је био и председник Српске демократске странке (СДС) Младен Боснић.

 

Аутор:
Марија Зарић

 

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/tema/glas-javnosti-26-07-2008/radovan-ko-me-je-oteo-i-tri-dana-drzao-u-sobi-dva-sa-tri

 

 

Sat, 26/07/2008 - 14:16 — Petronije

Непријатељи Срба, више од тога: они који су уништавали Србе и који и данас уништавају Србе, су УХАПСИЛИ СРПСКОГ ЈУНАКА РАДОВАНА КРАЏИЋА и ставлии га у тамничку ћелију. На овај начин, они су УХАПСИЛИ САВ СРПСКИ НАРОД И СТАВИЛИ У ТАМНИЧКУ ЋЕЛИЈУ.

Суђење Радовану је суђење читавом српском народу. То је суђење баш сваком Србину (муџахедини, усташе, лихвари и други Антисрби нису Срби).

Суђење Радовану је суђење праву Срба на одбрану, које је фашистички Запад одузео Србима.
Суђење Радовану је суђење праву Срба на живот, слободу, достојанство – на постојање.
СУЂЕЊЕ РАДОВАНУ ЈЕ СУЂЕЊЕ ПРАВУ СРБА НА СВОЈУ ДРЖАВУ, коју Срби створише са много жртава да би се спасли од новог Јасеновца и нових јама.

ЖИВЕО РАДОВАН КАРАЏИЋ!
ЖИВЕО СРПСКИ НАРОД, НАЈНАПАДНУТИЈИ НАРОД НА ПЛАНЕТИ!

Русијо, помози поробљеним и свезаним Србима пре него што их фашистички Запад не избрише из живота и историје!
Русијо, помози поробљеним Србима и заштити Србе док још постоје и док има смисла штитити их! Русијо помози, док још постоји Република Српска и док још постоји карикатура од државе Србије, Русијо помози, пре него што фашистички Запад не заврши свој посао уништавања Срба!


Ned, 27/07/2008 - 09:43 — Anoniman

Vlada nije narod ! Tadic nije Srbija ! Volimo te Radovane !

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2008 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску