• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Караџићевој одбрани потребно додатно вријеме
Караџићевој одбрани потребно додатно вријеме Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
среда, 24 јул 2013 23:24

ХАГ, 24. ЈУЛА /СРНА/ - Одбрана некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића затражила је прекид суђења пред Хашким трибуналом на четири мјесеца, јер јој је потребно додатно вријеме и простор како би се могла припремити за изношење доказа у вези са тачком један која је враћена у оптужницу одлуком Жалбеног вијећа, рекао је шеф Караџићевог правног тима Горан Петронијевић.

"Сада би у овој фази требало прекинути поступак до коначне припреме, односно прибављања и евидентирања доказа за ту тачку оптужнице", изјавио је Петронијевић Срни.

Он очекује да одлуку о овом захтјеву буде донесена у току љетне паузе.

Одговарајући на питање да ли очекује да ће Трибунал уважити захтјев одбране, Петронијевић је рекао да се "с њима никада не зна".

"Знају понекад и да изненаде неком нормалном одлуком, али врло ретко. Али, да нам припада право, припада и било каква другачија одлука је и неправедна и супротна Статуту и правилнику о поступку и доказима", истакао је Петронијевић.

Он је навео да ће ова тачка оптужнице сигурно пасти, али да одбрана не може да је игнорише.

"Ми морамо сада да је озбиљно прихватимо као да је она озбиљна. Она није озбиљна, али морамо сваку тачку оптужнице обрађивати посебно, тако да морамо да јој посветимо пажњу", истакао је Петронијевић.

Тачком један Караџић је оптужен за геноцид у општинама Братунац, Фоча, Кључ, Приједор, Сански Мост, Власеница и Зворник.

Овог мјесеца Жалбено вијеће одлучило је да поништи ослобађајућу међупресуду првостепеног вијећа на половини суђења - по првој, од укупно 11 тачака оптужнице против Караџића који се сам заступа пред Трибуналом.

Након враћања прве тачке у оптужницу Караџић је затражио неколико мјесеци заустављања суђења како би његов тим сарадника могао да разговара са потенцијалним свједоцима којима ће оспоравати оптужбу за геноцид на почетку рата 1992. године у седам општина.

 

http://www.srna.rs/novosti/125610/karadzicevoj-odbrani-potrebno-dodatno-vrijeme.htm

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску