• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Ковачевић: Караџић и Младић били у сукобу
Ковачевић: Караџић и Младић били у сукобу Штампа Ел. пошта
Написао РТРС   
уторак, 11 јун 2013 20:17

11/06/2013 | 18:57  | РТРС  

У наставку свједочења Радовану Караџићу, бивши министар одбране РС генерал Душан Ковачевић, рекао је да су Караџић и генерал Ратко Младић били у сукобу и да је Караџић покушао да смијени Младића којег су подржавали сви генерали Главног штаба ВРС и Слободан Милошевић.

Свједок је рекао да се супротстављао Караџићевом приједлогу да Младић буде смијењен, јер би то имало негативне посљедице.

"Информисао сам Врховну команду да ми је познато: ако би генерал Младић био смијењен дошло би до оружаних сукоба и обрачуна између јединица ВРС."

 

Ковачевић тврди да генерал Драгомир Милошевић, командант Сарајевско-романијског корпуса, није подржао Младића. Младић је њега и тадашњег министра одбране Милана Нинковића ухапсио и затворио у војни објекат – сједиште Главног штаба у Црној Ријеци код Хан Пијеска, свједочио је Ковачевић. Сукоб полиције и војске, коју је Младић послао да сачека полицију, једва је избјегнут, а затвореници су касније ослобођени, истакао је овај свједок.

Ковачевић је рекао да никада од Караџића није чуо ниједну ријеч о Сребреници, док је - тврди - генерале Ратка Младића и Здравка Толимира чуо да кажу да је највећи број муслимана у Сребреници погинуо током пробоја, али је око 400 стријељано због освете за Србе побијене у Подрињу.

"Та одмазда није се могла спријечити системом командовања и руковођења", нагласио је Ковачевић.

Данас је свједочио и Гордан Милинић, некадашњи савјетник Радована Караџића за безбједност који је рекао да је Караџић имао потешкоћа да наметне ауторитет војсци и да је три пута покушавао да смијени Младића.

Суђење ће бити настављено сутра.

 

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=89438

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јун 2013 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Помоћ за Републику Српску