• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Младић улаже приговор на Караџићев захтев
Младић улаже приговор на Караџићев захтев Штампа Ел. пошта
Написао Танјуг / Вечерње новости   
четвртак, 25 април 2013 17:02

25. април 2013. 16:49

Заступници одбране генерала Ратка Младића уложиће приговор на захтев Радована Караџића за издавање налога који би Младића обавезао да у јулу ове године сведочи у Караџићеву одбрану

ХАГ - Заступници одбране генерала Ратка Младића уложиће приговор на захтев Радована Караџића за издавање налога који би Младића обавезао да у јулу ове године сведочи у Караџићеву одбрану, објављено је у четвртак у Трибуналу.

"Допуштење да се одговори на захтев је у интересу правде и помогло би Већу у доношењу одлуке", истичу браниоци Бранко Лукић и Миодраг Стојановић.

 

Караџић је захтев за издавање обавазујућег налога тражио због Младићевог одбијања да добровољно сведочи.

Адвокати су у писму тиму Караџићеве одбране, између осталог, навели да је Младићево фижицко и психичко здравље лоше и да је "једва у стању да поднесе и своје суђење, па ни то не увек успешно".

Поступци против бившег председника Републике Српске и бившег команданта Војске РС, у Трибуналу се воде по готово идентичним оптужбама.

Караџић је, између осталог, навео да би Младић могао да потврди да "није било удруженог злочиначког подухвата" и да га бивши командант ВРС "никада није обавестио, ни усмено ни писмено, да су заробљени муслимани у Сребреници убијени, да бивају убијани, или да ће бити убијени".

Пре Младића, Караџићев позив да добровољно сведоче о сребреничким догађајима одбили су и генерал Радислав Кристић, против кога је покренут поступак за непоштовање суда, његов претходник на месту команданта Дринског корпуса ВРС, генерал Миленко Живановић, коме је суд у уторак упутио обавезујући налог, те генерал Здравко Толимир и пуковник Љубиса Беара.

Одбрана генерала Радивоја Милетића обавестила је Караџићев тим да би он пристао да сведочи само уз обавезујући налог суда.

 


http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/dosije/aktuelno.292.html:431210-Mladic-ulaze-prigovor-na-Karadzicev-zahtev

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 26 27
28 29 30        

Помоћ за Републику Српску