• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Хаг: Додик разговарао с браниоцима, сутра свједочи
Хаг: Додик разговарао с браниоцима, сутра свједочи Штампа Ел. пошта
Написао РТРС   
понедељак, 08 април 2013 23:28

08/04/2013 | 17:51 | РТРС  
 

Предсједник Републике Српске, Милорад Додик допутовао је у Хашки трибунал, у чијој судници ће сутра говорити као свједок одбране бившем предсједнику Српске, Радовану Караџићу.

Додик, који се данас састао са Караџићевим тимом одбране, свједочиће да као тадашњи посланик током рата у сусретима са Караџићем, никада није чуо да је он или било ко други наредио убијање, ни сличан злочин. Најављено је да ће главно испитивање трајати један час, док тужилаштво процењује да ће му за унакрсно испитивање бити потребна два часа. Аналитичари оцјењују да је Додиково свједочење велики државнички потез и храбар чин.

"Караџић је човјек који је лични комодитет и комодитет своје породице заложио за интересе српског народа и стварање Републике Српске", рекао је пред одлазак у Хаг предсједник Српске, Милорад Додик.

Свједочење предсједника Српске, морална је подршка и охрабрење другим свједоцима да кажу истину, изјавио је шеф тима одбране Радована Караџића адвокат, Горан Петронијевић.

Свједочењем предсједника Српске брани се национални интерес српског народа, а Додикова одлука да то учини је јако добра и због тога што Српска треба да стане иза свих својих грађана, оцијенио је лидер Напредног клуба, Чедомир Антић. За политичког аналитичара Ђорђа Вукадиновића, Додикова одлука је добар потез и у политичком и у моралном смислу, јер то није само одбрана Караџића, него и институције предсједника Републике и саме Српске која је угрожена од Хага.

Караџић се обратио Додику са захтјевом за свједочење још у априлу прошле године, када је затражио да предсједник Републике Српске издвоји "сат до два", како би се 11. јуна састао са Караџићевим правним савјетником Питером Робинсоном.

 

Р.К.     

 

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=84681

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Помоћ за Републику Српску