• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Вести Хаг: Вучуревић ће сведочити у корист Караџића
Хаг: Вучуревић ће сведочити у корист Караџића Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
субота, 23 фебруар 2013 15:38

Р. Г. | 22. фебруар 2013. 20:21

По захтеву бившег председника РС, др Радована Караџића, Хашки трибунал ће обезбедити “слободан пролаз” Божидару Вучуревићу

ТРЕБИЊЕ - По захтеву бившег председника РС, др Радована Караџића, Хашки трибунал ће обезбедити “слободан пролаз” Божидару Вучуревићу, у последњем рату првом човеку града на Требишњици.

- “Слободан пролаз” односи се на кретање Вучуревића ка и у Холандији, а искључиво у сврхе сведочења, као и његов повратак у Босну и Херцеговину, што значи да сведок неће бити хапшен, притваран, процесуиран, нити ће његове личне слободе бити подвргнуте било каквој другој рестрикцији,физичкој или правној - саопштено је из Трибунала.

 

Како због оптужнице која је против њега подигнута у Хрватској не би био ухапшен на путу, Караџић је још раније од суда затражио да се изда налог за “слободан пролаз” за Вучуревића, који би се, као сведок одбране, у Хагу требао појавити 25. марта. Од њега се очекује да, како је суд у образложењу истакао, сведочи о томе “да протеривање муслиманског или хрватског становништва с подручја под контролом Срба никада није била политика СДС-а”.

- Кризни штаб Требиња, који је водио СДС, није предузео никакве кораке да протера муслимане. То Вучуревић може да потврди - навео је, између осталог, Караџић у свом поднеску. Због тога му је то сведочење важно.

- Пристао сам на сарадњу. Има јако пуно доказног материјала. Све сам сачувао. Ништа нисам уништавао - категоричан је Вучуревић.

 

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.292.html:421149-Hag-Vucurevic-ce-svedociti-u-korist-Karadzica

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2013 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
24 25 26 27 28    

Помоћ за Републику Српску