• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Сусрети Посјета притвореницима показала да нису заборављени
Посјета притвореницима показала да нису заборављени Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
четвртак, 27 јул 2017 14:06

БАЊАЛУКА, 26. ЈУЛА /СРНА/ - Чланови делегације Народне скупштине Републике Српске и Министарства правде посјетили су данас притворенике из Републике Српске у Хашком трибуналу.

Предсједник Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске Слободан Протић рекао је Срни да је ова посјета притвореницима из Републике Српске пуно значила, јер је показала да их Српска није заборавила.

"Ово је једна од посјета, која се не заборавља до краја живота. Показала је и да Република Српска цијени своје вриједности, па макар оне биле и у Хашком трибуналу", навео је Протић.

Он је истакао да су чланови делегације разговарали са првим предсједником Републике Српске Радованом Караџићем, генералом Ратком Младићем, бившим министром Владе Републике Српске Мићом Станишићем, те са Стојаном Жупљанином.

"Разговори су били усмјерени на њихове услове и тренутну ситуацију, на њихове поступке и пресуде, али смо отворили и низ других питања", рекао је Протић.

Он је навео да су чланови делегације из Српске овом посјетом преузели обавезе и строга правила Хашког трибунала, те да не могу говорити о здравственом стању притвореника, расположењу или било којим другим детаљима, који су у вези са њиховим боравком у Хашком трибуналу.

Протић је додао да су у делегацији били и Соња Караџић Јовичевић, Јасна Лукић, Наде Планинчевић, Омбудсман за људска права БиХ Љубинко Митровић и помоћник министра правде Републике Српске Перо Дуњић.


 

 http://www.srna.rs/novosti/516791/posjeta-pritvorenicima-pokazala-da-nisu-zaboravljeni.htm

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2017 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску