• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Сусрети Срби у Хагу прославили Нову годину и Божић: Толимиру сребрни крст и ланчић
Срби у Хагу прославили Нову годину и Божић: Толимиру сребрни крст и ланчић Штампа Ел. пошта
Написао Ђ. Баровић - Вести   
петак, 15 јануар 2016 08:28

Срби у Хашком трибуналу свечано су уз дружење са осталим оптуженицима прославили православну Нову годину.

А уз саслужење протојереја-ставрофора Воје Билбије, старешине Ротердамске парохије Западно-европске епархије СПЦ, на други дан Божића свечаном литургијом обележили су и најрадоснији хришћански празник.

- Пожелео сам им у име свих Срба у отаџбини и расејању, да Бог да, следећи Божић да прославе на слободи - каже отац Воја Билбија и додаје да је верском обреду ове године присуствовало најмање Срба до сада.

Реч је преосталим оптуженицима који и даље чекају изрицање првостепене или другостепене казне: Радован Караџић, Ратко Младић, Здравко Толимир, Мићо Станишић, Стојан Жупљанин и Радивоје Милетић.

 

Бадњак и слама

Како и доликује, Срби су Бадње вече прославили уз посну храну, али са бадњацима и сламом на поду која је, управо због њих донета из отаџбине захваљујући оцу Љубинку, старешини цркве у селу Каона код Гуче.

Захваљујући нашим људима из Холандије који већ традиционално, годинама уназад, припремају свечану трпезу, и ове године заточени Срби су уз посластице које су сами припремили, имали богату софру, а радост су поделили са преосталим хашким оптуженицима.

Традиционално се ломила и чесница, а срећу да извуче "пару", која је ове године била сребрни крстић са ланцем, припала је Здравку Толимиру, једном од најпосвећенијих верника у Трибуналу.

 


http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/545823/Srbi-u-Hagu-proslavili-Novu-godinu-i-Bozic-Tolimiru-srebrni-krst-i-lancic

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јануар 2016 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску