• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Радован Јовић: Смрт прије пресуде
Радован Јовић: Смрт прије пресуде Штампа Ел. пошта
Написао Fokus.ba   
уторак, 26 октобар 2010 23:54


уторак, 26 октобар 2010 18:15

Све упућује на закључак да је др Радовану Караџићу, бившем предсједнику Републике Српске, и др Војиславу Шешељу, лидеру Српске радикалне странке, намијењена иста судбина као седморици хашких оптуженика, који су под врло чудним и тајанственим околностима преминили у ћелијама притворске јединице Схевенинген у Хагу или су отпуштани на такозвану привремену слободу када је било јасно да је њихова болест дошла у такав стадијум да им више никакав лијек не може помоћи.

Још од 1993. године, када је одлуком Савјета безбједности УН као посљедице бјесомучне медијске и ратне пропаганде успостављен овај адхок суд, било је јасно да се ради о класичној политичкој машинерији, а не правосудној међународној институцији. Да није тако онда не бисмо имали толико лажних оптужница и стално дефиловање лажних свједока у судницама Хашког трибунала. Један од таквих је и Мухарем Мурселовић, који се недавно појавио на суђењу Мићи Станишићу и Стојану Жупљанину и говорио такве гадости какве здрав људски разум не може појмити.


Многи свјетски независни интелектуалци, попут Ноама Чомског, за Хашки трибунал су рекли да представља највећу бруку и сумрак цивилизације у 21. вијеку, јер за оне циљеве које нису у стању да постигну параграфима које су сами донијели посежу за много суптилнијим методима од класичних џелата.

Какве је то злочине током грађанског рата у БиХ могао починити генерал Ђорђе Ђукић, родом из Петрова Села, код Гламоча, када је био помоћник за позадину команданта Главног штаба Војске Републике Српске. Ухапсили су га, заједно с пуковником Алексом Крсмановићем, представници муслиманске власти у Сарајеву док су се враћали у Лукавицу, с преговора у бази ИФОР. Ово хапшење је, међутим, потврдило оно је одавно постала јавна тајна: све оптужнице против Срба и обуку лажних свједока обављали су оперативци бившег АИД, а потом их у спрези с тужиоцима достављали у Хаг.

На основу тих лажних оптужби и малтретирања у ћелијама Хашког трибунала преминио је градоначелник Вуковара Славко Докмановић, члан Кризног штаба из Приједора др Милан Ковачевић и Слободан Милошевић, а у вријеме такозване привремене слободе генерали Ђорђе Ђукић и Момир Талић, те Мехмед Алагић и Расим Делић.

Шта се друго могло очекивати од адхок суда, који је основан из политичких потреба да би задовољио интересе неких мрачних сила.


Извор: Фокус, Бања Лука, 26. октобар 2010, интерент издање

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2010 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску