• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Доказано да су Муслимани у БиХ почели грађански рат
Доказано да су Муслимани у БиХ почели грађански рат Штампа Ел. пошта
Написао Фокус   
четвртак, 04 март 2010 00:28


Уводна ријеч одбране некадашњег предсједника РС Радована Караџића недвосмислено је доказала да су на овим просторима првенствено Муслимани започели грађански рат у којем су сви страдали, те да Сарајево није било ни под каквом опсадом, већ подијељен град као Бејрут, сматра Витомир Поповић, декан Правног факултета у Бањој Луци.

- Караџићево излагање, у којем је предочен низ јаких аргумената, недвосмислено је указало на чињеницу да Срби нису разбијали БиХ него су се организовали и штитили своју сопствену територију. То је Караџић показао и на мапама у Хагу - рекао је Поповић.


Поповић, који је био и потпредсједник Владе РС, изразио је увјерење да ће некадашњи предсједник РС и у наредном периоду водити изузетно успјешну одбрану, иако му је рок за припремање релативно кратак, сматрајући да је Суд требало да прихвати његове аргументе, како у односу на продужавање рока за његову одбрану, тако и у односу на његово право да сам изабере своје адвокате.

- Нема логике да му се намеће адвокат кога он не изабере, јер је право избора на њему као осумњиченом - навео је декан бањолучког Правног факултета.

Према његовим ријечима, у припреми одбране мора постојати синхронизација између Караџића и његовог адвоката, а ако тога нема онда је то на његову штету.

Поповић је нагласио да се у сваком случају ријеч о једном изузетно успјешном начину изношења чињеница и оспоравању оптужнице с много аргумената, докумената, видео-снимака, архивске грађе, изјава бројних учесника из тог времена, како с простора БиХ, тако и странаца.

 

 

Извор: Фокус.ба, 4. март 2010, интернет издање

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2010 >
н п у с ч п с
  1 2 3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску