• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Академик Србољуб Живановић: Геноцид у Јасеновцу доказан, Сребреница наметнута из Хага
Академик Србољуб Живановић: Геноцид у Јасеновцу доказан, Сребреница наметнута из Хага Штампа Ел. пошта
Написао Срна | Глас Српске   
уторак, 16 април 2019 20:43

14.04.2019 13:44 | Срна | Глас Српске

Београд - Предсједник Међународне комисије за истину о Јасеновцу академик Србољуб Живановић рекао је да се још крије број жртава у том логору, те да је геноцид из времена Независне Државе Хрватске /НДХ/ доказан, а да је Сребреница подмукла замјена теза коју је Србима приписао Хаг.

Живановић је рекао да је тајна и у једном институту у Србији, у којем се чувају два сандука са документацијом жртава које су на обалу избацили Дунав и Сава, као и у масовној гробници испод Куле Небојша, на београдском Калемегдану. “Нико тим доказима, бар до сада није приступио. Нико више не прилази забрањеним и закоровљеним гробницама”, рекао је Живановић за “Вечерње новости”.

Он је навео да је једна од откривених истина о Јасеновцу и снимак америчких пилота, који се чува у Единбургу, а на којем се види да се масовна гробница убијених јасеновачких жртава на потезу од Доње Градине, сада у Републици Српској, протеже на 16 километара квадратних.

Живановић је упитао ко може да заборави Јасеновац у којем је уморено више од 700.000 православних Срба, а уз њих и 23.000 Јевреја, 80.000 Рома и више хиљада припадника других народа, те истакао да те жртве још нису до краја пребројане.

Говорећи о Сребреници, Живановић је рекао да је Србима Сребреница испостављена као врло подмукла замјена теза и да им је приписана како би се затамнила слика Јасеновца, али да ће истина о њој изаћи на видјело, баш као и истина о Јасеновцу, коју је скривала комунистичка Југославија и њен вођа Тито.

“Недоказани геноцид - за утемељено доказани геноцид у Јасеновцу. Уверен сам да у Сребреници није било геноцида. Сребреница је била потребна као противтежа за геноцид према Србима у НДХ и као оправдање за прво бомбардовање Срба”, истакао је Живановић.

Он је навео да је Сребреница осмишљена да буде “камен о врату Србима, да их савија дотле да се никада не усправе, да им пригуши причу и затамни сећање на сва вишевековна страдања”.

Живановић је рекао да је Сребреница осмишљена да Срби забораве своје жртве, како данас и у будућности не би реметили дефинисане клишее вјечних криваца наметнутог зла.

 


http://www.glassrpske.com/novosti/vijesti_dana/Akademik-Srboljub-Zivanovic-Genocid-u-Jasenovcu-dokazan-Srebrenica-nametnuta-iz-Haga/282402.html

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2019 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Помоћ за Републику Српску