• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Израел: Прави геноцид је почињен у Републици Српској Крајини, а не у Сребреници
Израел: Прави геноцид је почињен у Републици Српској Крајини, а не у Сребреници Штампа Ел. пошта
петак, 12 април 2019 20:35

12/04/2019 |  РТРС | СРНА

Тврдње да је у Сребреници почињен највећи геноцид послије Другог свјетског рата срамотне су зато што се то тамо није догодило, а прави геноцид у којем је убијено око 2.000, а протјерано 250.000 људи почињен је у Републици Српској Крајини, изјавио је амерички писац и публициста Џаред Израел.

- За дешавања на овим просторима заинтересовао сам се још 1991. године и пратио сам све. Видио сам да медији у Америци углавном објављују једностране извјештаје о свему и зато сам почео да се бавим дешавањима и схватио сам да је најважније питање у ствари питање Сребренице - рекао је Израел за данашњи Глас Српске.

Он је навео да сви свјетски медији, па тако и у Америци, сваке године направе поплаву вијести о Сребреници.

- Сваке године се појављују нови свједоци који причају своје наводно страшне приче и говоре о ономе што се њима наводно догодило и износе своје виђење онога што се догодило у Сребреници, а практично нико критички не посматра све што објављују - нагласио је Израел.

Он је навео да је девет година студиозно пратио изјаве свједока пред Хашким трибуналом.

- То је немогуће шта су свједоци говорили. Ту је било страшних прича, као рецимо како је стари човјек носио двоје дјеце, а онда га је зауставио српски војник, рекао му да спусти дјецу и убио их. То су страшне приче, а најстрашније је што су лажне - рекао је он.

Говорећи о томе због чега су људи на Западу вјеровали у лажне приче свједока из Сребренице, он је навео да је то због тога што "тим свједоцима нико није смио да каже да лажу".

- Њих сви третирају као свете жртве и нико њихов статус није смио ни случајно да доводи у питање - рекао је он и додао да су често и поједини српски адвокати то прихватали здраво за готово и снисходљиво се понашали према лажним жртвама.

Израел је навео и да Сребреницом покушава да се замијени Јасеновац на начин да се каже "усташе су су биле лоше, али, ево, видите да су Срби много гори", те је поручио да је то недопустиво.

Израел је рекао да је на позив предсједника Организације старјешина Војске Републике Српске Милована Милутиновића дошао у Бањалуку, гдје ће данас и сутра учествовати у раду међународне конференције "Сребреница, стварност и манипулације".


https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=333598

 

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2019 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Помоћ за Републику Српску