• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Изјава судије Флигеа покушај одгађања пресуде Кaраџићу у марту
Изјава судије Флигеа покушај одгађања пресуде Кaраџићу у марту Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
петак, 01 фебруар 2019 00:00

БЕОГРАД, 31. ЈАНУАРА /СРНА/ - Горан Петронијевић, бранилац некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића, рекао је да је другостепена пресуда Караџићу најављена за другу половину марта, али да изјава бившег хашког судије Кристофа Флигеа о могућем ослобађању Караџића и генерала Ратка Младића може представљати и покушај да пресуда буде одгођена.

"Ми очекујемо да се одржи тај термин", рекао је Петронијевић за Телевизију "Пинк".

Коментаришући изјаву Флигеа да судија Механизма Жан-Клод Антоанети за Караџића и генерала Младића припрема ослобађајућу или блажу пресуду, Петронијевић је оцијенио да је то можда покушај да се одгоди другостепена пресуда Караџићу и још додатно утиче на судије.

Када је ријеч о другостепеној пресуди генералу Младићу, Петронијевић сматра да се не може очекивати у току ове године, него тек наредне.

"Када будемо видели шта се догодило са првостепеном пресудом Караџићу, моћи ћемо да на неки начин прогнозирамо и шта ће бити са другостепеном пресудом генералу Младићу, мада је то са Хашким трибуналом јако незахвално прогнозирати", рекао је Петронијевић.

Петронијевић је оцијенио да је суштина да они знају да је најтежа тачка оптужнице Сребреница, а немају ниједан једини доказ за везу између Караџића и онога што се догодило тамо. "А, сви знамо да није геноцид", рекао је он.

Он је подсјетио да је Караџићева одбрана у жалбеном поступку "ударила" управо на ту везу да се она прекине.

"Ако се деси да отпадне та тачка оптужбе за геноцид у Сребреници, они ће морати озбиљно да интервенишу на дужини казне. То је реалност коју Флиге препознаје, тако да то што он говори није без основа", рекао је Петронијевић.


http://www.srna.rs/novosti/663074/izjave-sudije-fligea-pokusaj-odgadjanja-presude-karadzicu-u-martu.htm

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< фебруар 2019 >
н п у с ч п с
          2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28    

Помоћ за Републику Српску