• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Душко Вукотић: Караџић није крив ни за једно кривично дело које му се ставља на терет, пресуда ће бити драконска и политичка
Душко Вукотић: Караџић није крив ни за једно кривично дело које му се ставља на терет, пресуда ће бити драконска и политичка Штампа Ел. пошта
Написао РТРС   
уторак, 22 март 2016 00:59

понедељак, 21. март 2016 | РТРС

Предсједник Удружења "Ветерани Републике Српске" Душко Вукотић истакао је да први предсједник Републике Српске Радован Караџић није крив ни за једно кривично дјело које му Тужилаштво у Хагу ставља на терет, али да ће пресуда Хашког трибунала бити драконска и политичка.

"Сигурно је да ће пресуда Караџићу бити политичка. Након њеног изрицања, може се очекивати дипломатска офанзива, с циљем даљег урушавања Републике Српске, односно регионализације БиХ до коначног нестанка Српске", рекао је Вукотић Срни.

Он је оцијенио да сви политички представници у Републици Српској сада морају исказати потпуно јединство у одбрани интереса српског народа у БиХ. "Ово је тренутак када се мора престати са политичким сукобима унутар српског народа.

Након изрицања пресуде Карацићу, потребно је одржати посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске на којој би било утврђено како да Српска одговори на изазове који је очекују", сматра Вукотић. Он каже да су "Ветерани Републике Српске" и представници Удружења "Република Српска - Част отаџбине" анализирали могуће рефлексије због изрицања пресуде Караџићу.

"Имамо поуздане информације да је у Сарајеву формиран опретивни штаб који ће, након пресуде Караџићу, покушати да дјелује против Републике Српске и српског народа", нагласио је Вукотић.

Он је додао да је интересантно да је изрицање пресуде Караџићу заказано за 24. март, односно датум када је 1999. године почела НАТО агресија на Србију и Црну Гору".

Пресуда Караџићу требало би да буде изречена у Хашком трибуналу у четвртак, 24. марта.


 
 
http://www.nspm.rs/hronika/dusko-vukotic-karadzic-nije-kriv-ni-za-jedno-krivicno-delo-koje-mu-se-stavlja-na-teret-presuda-ce-biti-drakonska-i-politicka.html

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску