• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Миливоје ИВАНИШЕВИЋ: НАТО злочини у Босни и Херцеговини
Миливоје ИВАНИШЕВИЋ: НАТО злочини у Босни и Херцеговини Штампа Ел. пошта
Написао Миливоје Иванишевић   
субота, 03 мај 2014 14:37

Тешко да је неко могао претпоставити да ће се на српски народ приликом распада Југославије сручити толико невоља и страдања. Скоро подједнако као и за време два претходна светска рата. Чак се јавило и више непријатељски расположених држава него раније у ослободилачким ратовима и устанцима богатој прошлости.

Током двадесетог века, па и пре тога, отаџбине је брањена на државним границама и српски народ је знао како се то чини. Сада је све било другачије. Границе државе нису биле угрожене, а држава се распадала. Социјалистичке републике Словенија и Хрватска, а потом и Босна и Херцеговина су пламтеле од сепаратистичких покрета и захтева за самосталношћу.

Они који су после првог светског рата на коленима преклињали Србију за уједињење сада су се, привредно и политички опорављени, дрвљем и камењем сручили на Србију. Они који су после Другог светског рата тражили опроштај за злочине које су починили над српским народом у Независној Држави Хрватској поново су, као и током тог рата, пушком и ножем кренули на тај исти народ.

Носиоци и поборници квислиншког режима из времена Хитлерове окупације нашли су у неким југословенским републикама заједнички језик са комунистима и масовно се враћали у своје крајеве. Словеначки и хрватски комунисти су поцепали некада давно написане потернице и кривичне пријаве за почињене злочине бившим припадницима прохитлеровских формација: усташама, зеленом кадру, Рупниковој солдатески..

Поново су се сви заједно нашли у истом фронту против Југославије. Поред тога стицао се лажан утисак да се све то догађа без страног утицаја. Осветољубива Немачка и Ватикан, подржани од држава које су у распаду Југославије тражили и налазили своје интересе, све више су подстицали домаће сепаратистичке покрете и, уз то, ширили мржњу према српском народу и Србији. Ускоро ће се показати да су се у овом нечасном послу нашле безмало све државе НАТО савеза чији ће авиони наредних година кренути против српског народа без обзира где се он налазио.


Миротворци који су донели рат

Зликовци који су разарали нашу земљу, изгонили нас из наших кућа и убијали, давно су се појавили на овим просторима. Појавили су се у време првих наговештаја могућег распада југословенске државе и од тада вршљају посебно по оним подручјима у којима живе Срби. Одомаћили су се и не напуштају нас. Без њиховог присуства већ годинама у Србији не могу да функционишу сектори финансија, економије и привреде, одбране и војске, унутрашњих послова и државне безбедности. Тиме је легализовано и прикривено њихово, у суштини окупаторско, деловање. Нису много заинтересовани за културу, образовање, спорт, социјалну помоћ или здравство. У тим делатностима су нам дали, па и данас користимо пуну слободу.

Подсетимо се давних дана, кад су се први пут појавили. То су били само добронамерни западноевропски посматрачи. Други пут су били мисија за раздвајање страна у сукобу и чување мира у социјалистичким републикама Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини. Трећи пут су били само у „хуманитарној“ мисији. Да не набрајамо све те њихове маске иза којих су се увек криле непријатељске и нечасне намере. За то време ми Срби смо напрестано и узалудно трошили нерве и покушавали да докажемо да нисмо криви за распад Југославије, паљевине у Дубровнику или атентат на Банске дворе и Фрању Туђмана у Загребу, ни за експлозије пред пекаром у улици Васе Мискина или на пијаци Маркале у Сарајеву, ни за наводно лош положај Косова и Метохије у Југославији, ни за положај Шиптара у Србији...   

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< мај 2014 >
н п у с ч п с
        1 2
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Помоћ за Републику Српску