• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Циљ Трибунала инкриминисање српског народа
Циљ Трибунала инкриминисање српског народа Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
понедељак, 22 јул 2013 23:20

БАЊАЛУКА, 21. ЈУЛА /СРНА/ - Политички аналитичар из Београда Александар Павић, у интервјуу за дашњи бањалучки Прес, сматра да циљ враћања оптужнице за наводни геноцид у седам општина на суђењу бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу пред Хашким трибуналом јесте постављање темеља за пресуду која би инкриминисала Републику Српску и српски народ у цјелини.

Павић је оцијенио да се "нешто иза брда ваља", наводећи да се то поготово види "из посезања за гнусном и злочиначком конструкцијом: да је предсједник Републике Српске наводно негдје рекао да `трећину муслимана треба побити, трећину прекрстити, а трећину протјерати`".

Он је за "Прес Републике Српске" истакао да је стављање ријечи усташког идеолога Миле Будака "у уста једног од предводника борбе против новог покушаја геноцида над српским народом - неописива увреда и провокација".

"Судија /Теодор/ Мерон тиме девалвира и релативизује истински геноцид који је НДХ починила, руга се жртвама и цери се у лице њиховим потомцима. То се не ради случајно", рекао је Павић.

Павић је навео да је "борба Срба са сјевера Косова за одбрану државе брана против рушења Републике Српске, новог жаришта у Рашкој области, даљег одржављења Војводине, додатног јачања колонијалног режима у Црној Гори, али и камен-темељац повратка слободе".

Он сматра да се Србима са сјевера Косова, ако истрају, мора на сваки начин помоћи.

 


http://www.srna.rs/novosti/124631/cilj-tribunala-inkriminisanje-srpskog-naroda.htm

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску