• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Вукадиновић: Политичка одлука усмјерена ка укидању Републике Српске
Вукадиновић: Политичка одлука усмјерена ка укидању Републике Српске Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
петак, 12 јул 2013 12:21

БЕОГРАД, 11. ЈУЛА /СРНА/ - Политички аналитичар и уредник "Нове српске политичке мисли" Ђорђе Вукадиновић сматра да је одлука хашког Жалбеног вијећа да се Радовану Караџићу суди за геноцид у седам општина у БиХ политички мотивисана и да се веома добро уклапа у сценарио напада на Републику Српску и њене институције, који се темпира за наредну годину.

Вукадиновић је Срни рекао да је индикативно да је таква одлука донесена баш на дан када се обиљежава страдање Бошњака у Сребреници и нагласио да води само једном циљу - дерогирању и укидању Српске.

"Крајњи циљ великих центара моћи и Хашког трибунала је да се Српска потврди као геноцидна творевина, да се Бошњаци представе као жртве, да би се на крају Република Српска укинула и свела на `фолклорну творевину` без икакве суштине", оцијенио је Вукадиновић.

Он је констатовао да је оно што се данас десило у Хагу само потврда континуитета антисрпског дјеловања.

"Понеки генерал и политичар из Србије се и провукао, практично сви Хрвати су ослобођени одговорности, о Бошњацима да и не говоримо, али када је ријеч о Републици Српској - ту `грешке` практично да и нема, сви су криви и сви су осуђени", додао је Вукадиновић.

Некадашњи предсједник Републике Српске Радован Караџић мораће да током одбране доказује да није одговоран за геноцид у седам општина БиХ током 1992. године - Братунцу, Фочи, Кључу, Приједору, Санском Мосту, Власеници и Зворнику, одлучило је Жалбено вијеће Хашког трибунала.

Претресно вијеће претходно је 28. јуна 2012. донијело ослобађајућу пресуду по првој тачки оптужнице, закључивши да тужилаштво није предочило довољно доказа који би могли да доведу до осуђујуће пресуде за геноцид почињен у седам општина 1992. године.

 

http://www.srna.rs/novosti/122281/vukadinovic-politicka-odluka-usmjerena-ka-ukidanju-srpske.htm

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2013 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску