• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови "Муслимани схватају да су били жртва Изетбеговића"
"Муслимани схватају да су били жртва Изетбеговића" Штампа Ел. пошта
Написао Вести   
субота, 20 октобар 2012 02:34

18. 10. 2012. 13:57h | Срна


Одбрана Радована Караџића сматра да је судско веће Хашког трибунала могло да укине још две до три тачке оптужнице и да је све више Бошњака који почињу да схватају да су били жртве свог руководства.

Није Караџић крив за страдања у Сарајеву, већ бошњачки лидери, тврди Петронијевић
 
"Мислим да је судско веће било сувише стегнуто и у грчу. Комотно је могло да скине још две до три тачке оптужнице, међу којима и ону у вези са узимањем талаца војника НАТО", рекао је један од адвоката одбране Горан Петронијевић.

Он је истакао да у тренутку када НАТО бомбардује Републику Српску, војник НАТО-а не може да буде мировњак. Петронијевић тврди да одбрана има доказа о активном учешћу више официра НАТО-а, који су били у међународним снагама, у навођењу авиона на циљеве за бомбардовање.

Петронијевић је оценио да у првој фази поступка тужилаштво није доказало практично ништа до краја и да су сведочења првих сведока тек увод у оно што ће показати шта се дешавало око Сарајева, Маркала и свега осталог.

"Видећете да ће се тона докумената са најбољим експертским вештачењима извести и показати да су то биле једноставно њихове смицалице", рекао је Петронијевић.

Он је напоменуо да су два генерала Војске Републике Српске "осуђена на језиве казне" - један доживотно, а други на више од 30 година затвора, за ствари за које се сада открива да су превара, а што је најгоре, у тој превари учествовала је међународна заједница.

"Јако тешко ће бити да судско веће прихвати ове јаке аргументе одбране, али ће му тешко бити да и не прихвати када се то ради пред очима јавности. Осим тога, ако и не прихвати, ту је историја. Свима постаје јасно, па и Бошњацима да се неке ствари не уклапају. Све више њих се јавља да причају неке ствари и у вези Маркала и Сребренице", рекао је Петронијевић.

Према његовим речима, сами муслимани почињу да верују да су многи људи који су изгинули у Сарајеву у ствари изгинули као жртве болесне амбиције једног дела њиховог руководства да од себе направи жртву, жртвујући своје.

Он је навео да је један високи бошњачки верски поглавар убеђивао Алију Изетбеговића да прихвати стратегију коју су им нудиле западне агенције и фирме за пружање ратних услуга уз благослов западних влада, САД и НАТО, да се жртвује већи број људи на једном месту или у више одвојених инцидената већи број у збиру, што ће довести до војне интервенције.

Према његовим речима, високи верски поглавар рекао је Изетбеговићу: "Алија, нас дневно гине 50 до 70. Шта је то ако се, рецимо, жртвује 5.000 људи, а то има свој циљ - независна БиХ под муслиманском контролом је нешто што нема цену".

Петронијевић истиче да такве ствари сада откривају они чији су чланови породица изгинули на Маркалама и другим местима, наводећи да су Изетбеговића сви убеђивали да муслимани не могу да добију рат против Срба ако се не умеша НАТО на њиховој страни.

 


http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/262650/Muslimani-shvataju-da-su-bili-zrtva-Izetbegovica

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2012 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску