• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ставови Серж Брамерц: Укидање оптужнице за геноцид у случају Радована Караџића је грешка судског већа
Серж Брамерц: Укидање оптужнице за геноцид у случају Радована Караџића је грешка судског већа Штампа Ел. пошта
Написао Танјуг / НСПМ   
петак, 19 октобар 2012 00:00

четвртак, 18. октобар 2012.

Серж Брамерц сматра да је судско веће погрешило када је Караџића ослободило дела оптужнице која га је теретила за геноцид у седам општина на подручју БиХ.

"Конкретно, чини се да судско веће није дало потребну тежину доказима Караџићевих геноцидних изјава", рекао је главни тужилац Хашког трибунала сарајевском недељнику "Дани", након завршетка посете БиХ.

Он је рекао да је током доказног поступка хашко тужилаштво предочило доказе да су Радован Караџић и други функционери босанских Срба поново јавно претили како ће муслимани нестати.

"Мислим да саме те изјаве, ако им се да највећа тежина, могу ићи у прилог закључку о геноцидној намери", казао је Брамерц, наводећи како оптужба за геноцид има огромну симболичку важност за жртве.

Брамерц је објаснио да тужилаштво Хашког трибунала напорно ради на жалби уложеној против такве одлуке судског већа. Он је рекао да ће, без обзира на случај Караџић, тужилаштво наставити да доказује одговорност бившег војног водје босанских Срба Ратка Младића за геноцид.

Упитан када се могу очекивати пресуде у случајевима у којима су окончани доказни поступци, Брамерц је рекао да већину пресуда очекује до краја ове или средином 2013. године, а након тога још остаје завршетак суђења Караџићу, Младићу и Хаџићу.

Брамерц је раније рекао да пресуду у случају Караџића очекује током 2014. године.

 

(Танјуг)


http://www.nspm.rs/hronika/serz-bramerc-ukidanje-optuznice-za-genocid-u-slucaju-radovana-karadzica-je-greska-sudskog-veca.html

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2012 >
н п у с ч п с
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Помоћ за Републику Српску