• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Ставови
Британско откривање истине о Сребреници Штампа Ел. пошта
Написао Sveosrpskoj.com | Standard.rs   
четвртак, 19 март 2020 03:52

Александар Павић | 6.3.20 | Sveosrpskoj.com | Standard.rs

Недавно објављени британски документи о Сребреници показују да смо све време говорили истину. То је важно како бисмо се одбранили од агресије у хибридном рату

Када су почетком ове године наши медији објавили делове докумената из Националног архива Велике Британије који садрже претходно необјављене чињенице о Сребреници, истицало се неколико кључних делова. На пример, у извештају Министарства одбране Велике Британије, од 11. јула 1995. године, наводи се следеће: „Недавни напади армије босанских Срба на Сребреницу су изазвани константним босанско-херцеговачким нападима у претходна три месеца на њихове руте снабдевања јужно од енклаве. Напади ове армије су готово сигурно покренути од стране локалног команданта и ми не мислимо да су део плана Пала да се прегази енклава.“

Важност овог навода лежи у томе што он, између осталог, представља (још један) доказ да, не да није било никаквог плана за извршавање „геноцида“ од стране Војске Републике Српске у Сребреници, већ није било никаквог претходног плана чак ни за заузимање читаве енклаве. А ако није било плана, онда нема доказа намере да се почини геноцид. Нећемо се сада бавити тиме да ли је оно што се десило у и око Сребренице у јулу 1995. представљало „геноцид“ или не. Ми сви овде знамо да га није било, и већ је много квалитетних радова на ту тему објављено. Оно што је корисно је да смо сада добили још један аргумент у прилог том нашем становишту, посредством званичне документације владе Велике Британије.

Опширније...
 
Да ли Њујорк тајмс оправдава Радована Караџића Штампа Ел. пошта
Написао Политика   
понедељак, 27 јануар 2020 12:49

Аутор: Јелена Стевановић | 25.01.2020 |  Политика

Због одломка из нове књиге критичари осуђују и ауторку и лист за „ревизију историје, одбрану геноцида и исламофобију”

Још се није ни појавила у књижарама, а нова књига о Радовану Караџићу већ је донела бројне негативне критике ауторки, професорки Универзитета Бостон и потомкињи преживелих у Холокаусту, као и „Њујорк тајмсу”, који је објавио одломак.

„Мој ратни злочинац: лични сусрет с творцем геноцида” излази из штампе следеће недеље, али је ауторка Џесика Стерн на мети напада откако је њујоршки дневник прошле седмице објавио одломак, насловљавајући га: „Зашто сам осуђеном ратном злочинцу дозволила да ме исцељује уз помоћ енергије”.

Опширније...
 
Горан Петронијевић за Глас Српске: Службе знале све и окренуле то на штету Срба Штампа Ел. пошта
Написао Глас Српске | Д. М.   
понедељак, 06 јануар 2020 23:46

06.01.2020 | Глас Српске | Д. М.

БАЊАЛУКА - Угледни београдски адвокат Горан Петронијевић, који је био један од бранилаца првог предсједника Републике Српске Радована Караџића, каже да документ из Велике Британије о Сребреници, који открива да није постојао план руководства Републике Српске о заузимању те енклаве током рата, потврђује оно што браниоци оптужених за злочин у Сребреници тврде више од двије деценије.

- Нисам прочитао тај документ, али ако је тако као што су објавили медији, а верујем да јесте, то само потврђује да су у праву сви који више од 20 година негирају наводе о геноцидној намери и широком и распрострањеном плану за почињење геноцида - каже Петронијевић за “Глас”.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 75

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2020 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Помоћ за Републику Српску