• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Саопштења Повеље додијељене на основу историјских чињеница
Повеље додијељене на основу историјских чињеница Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
уторак, 25 октобар 2016 22:52

БАЊАЛУКА, 25. ОКТОБРА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало изјавио је данас Срни да су у парламенту Српске повеље додијељене истакнутим појединцима на основу историјских чињеница које се не могу мијењати.

Поводом става високог представника у БиХ Валентина Инцка да је додјела повеља у парламенту Српске лицима оптуженим и осуђеним за ратне злочине неприхватљива пракса, Бркало је рекао да се то може некоме свиђати или не, али да се чињенице не могу мијењати.

"Повељу су добили сви предсједници Народне скупштине, а господин /Момчило/ Крајишник био је предсједник Народне скупштине", рекао је Брчкало.

Инцко је навео да додјела повеља у парламенту Српске лицима оптуженим и осуђеним за ратне злочине представља "неприхватљиву праксу у модерном и цивилизованом свијету", те да те активности власти у Републици Српској нису у складу са њиховим обавезама према Општем оквирном споразуму за мир.

Поводом обиљежавања 25 година постојања и рада Народне скупштине Републике Српске, предсједник парламента Недељко Чубриловић уручио је повеље и захвалнице заслужним појединцима, организацијама и институцијама.

Повеље и захвалнице за посебне заслуге за учешће и допринос у раду Народне скупштине уручене су првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу и потпредсједницима Биљани Плавшић и постхумно Николи Кољевићу, досадашњим предсједницима и потредсједницима скупштине и постухмно посланицима који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату.

Чубриловић је повеље и захвалнице уручио и Уставном суду Републике Српске, Асоцијацији "Ствараоци Републике Српске", Борачкој организација Републике Српске и ОЕБС-у.


 
http://www.srna.rs/novosti/445103/povelje-dodijeljene-na-osnovu-istorijskih-cinjenica.htm

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< октобар 2016 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску