• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Саопштења Прослава 25 година Народне скупштине: Уручене повеље заслужним институцијама и појединцима
Прослава 25 година Народне скупштине: Уручене повеље заслужним институцијама и појединцима Штампа Ел. пошта
Написао Народна Скупштина РС
понедељак, 24 октобар 2016 20:42

24.10.2016 - 13:30

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић уручио је данас повељу Народне скупштине институцијама, организацијама и појединцима које им је додијелио Организациони одбор за обиљежавање 25 година постојања и рада Народне скупштине.

Повеља је уручена досадашњим предсједницима Народне скупштине: Момчилу Крајишнику, Драгану Калинићу, Петру Ђокићу, Душану Стојичићу и Игору Радојичићу. Повеља је додјељена и првом Предсједништву Републике Српске које је бирано у Народној скупштини, а које су чинили: предсједник Републике, Радован Караџић, и потпредсједници: Биљана Плавшић и Никола Кољевић.

Повеља је постхумно додјељена првим потпредсједницима Народне скупштине Миловану Милановићу и Бранку Симићу и посланицима првог сазива Народне скупштине који су изгубили животе током одбрамбено-отаџбинског рата, Миловану Бјелошевићу и Горану Зекићу.

Предсједник Чубриловић повељу је уручио и представницима Уставног суда Републике Српске, асоцијације „Ствараоци Републике Српске“, Борачке организације Републике Српске, те Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС)

У име добитника повеља, захвалио се први предсједник Народне скупштине Момчило Крајишник.

Након додијеле повеља у згради Народне скупштине Републике Српске отворена је изложба „25 година Народне скупштине“, посије чега је уприличен свечани пријем.

У оквиру свечаног обиљежавања 25 година Народне скупштине вечерас ће у Банском двору у Бањалуци бити одржан концерт Бањалучке филхармоније.

Прочитајте

Радован Караџић