• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања ДНП: Срамна пресуда Караџићу је покушај сатанизације српског народа
ДНП: Срамна пресуда Караџићу је покушај сатанизације српског народа Штампа Ел. пошта
Написао ИН4С   
четвртак, 21 март 2019 03:08

ИН4С | 20/03/2019

Сваки покушај замјена теза не само да не може допринијети помирењу, већ, насупрот, може допринијети дестабилизацији ионако крхких политичких прилика на простору западног Балкана

Поводом данас донесене пресуде у Хагу, по којој је Радован Караџић, лидер босанских Срба, рођен у Петњици код Шавника у Црној Гори, осуђен на доживотну робију, ДНП Црне Горе истиче да таква срамна пресуда представља флагрантан покушај пресуде Републици Српској, али и читавом српском народу, који се на Балкану и шире настоји представити геноцидним.

ДНП зато поставља питање цјелокупној јавности да ли је потребно подсјећати на страшне чињенице да је у Јасеновцу убијено око седамсто хиљада Срба, да је из Хрватске протјерано неколико стотина хиљада Срба, а с Косова и Метохије протјерано преко двјеста педесет хиљада Срба са својих огњишта. Притом се данас лидерима српског народа у Црној Гори суди за наводни тероризам, све под плаштом наводне заштите универзалних људских вриједности од српског народа.

„Намјера да се српски народ окриви за ратове у бившој Југославији и самом пресудом Радовану Караџићу, рођеном у Црној Гори, у шавничкој Петњици, и више је него очигледна и тенденциозна, али и неодржива. Ово тим прије што одговорност, за све што се дешавало за вријеме грађанског рата у Југославији, сносе и Алија Изетбеговић и Фрањо Туђман.

Притом сваки покушај замјена теза, па и кроз ову пресуду Радовану Караџићу из Петњице код Шавника у Црној Гори, не само да не може допринијети помирењу, већ, насупрот, може допринијети дестабилизацији ионако крхких политичких прилика на простору западног Балкана.

Ако неко жели градити помирење између народа некадашње СФРЈ, не може га градити на искључивом злочину српског народа и истовремено искључивој жртви осталих народа. А српски и црногорски народ кроз своју свијетлу историју никад није био геноцидан, већ се искључиво борио за своју слободу, и слободу других, и у тој борби редовно и одувијек био највећа жртва“, закључили су.

 


https://www.in4s.net/dnp-sramna-presuda-karadzicu-je-pokusaj-satanizacije-srpskog-naroda/

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2019 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Помоћ за Републику Српску