• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања
Чедомир Антић: Радован Штампа Ел. пошта
Написао Напредни клуб   
недеља, 31 март 2019 04:56

четвртак, март 28th, 2019 | Напредни клуб

Хашки трибунал је завршио свој рад. Чекамо још коначну пресуду генералу Ратку Младићу. Сви знамо каква ће она бити. Знали смо је отприлике и у мају 1992. када је именован на своју дужност, прецизно од оснивања међународног трибунала наредне године. Тај несуд настао је као оруђе једног рата, у време када су озбиљни политичари говорили да су Срби нацисти који силовањима желе да направе нови народ робова. Када су тврдили да српски лекари желе да створе особу са главом пса, а да је српска намера геноцид над свим Бошњацима и Хрватима.

Суд је судио у време мира, након што су само Срби морали да изруче своје политичке вође. Иако је суд пресудио да ратовање Војске Републике Српске само по себи није било злочин, изгледа да је за његове судије само политичка борба српског народа по себи била злочин. Суд никада није судио „злочин према миру“, иначе би открио да су рат започели словеначки, хрватски и бошњачки политичари.

Опширније...
 
Вучић: Република Српска је дејтонска и уставна категорија Штампа Ел. пошта
Написао РТРС | СРНА   
субота, 23 март 2019 23:43

23/03/2019 | РТРС | СРНА

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да је Република Српска дејтонска и уставна категорија и да пресуда Радовану Караџићу не може да значи њено укидање.

- Онима који маштају да пресуда Радовану Караџићу може да значи укидање Републике Српске, мој одговор је да је Република Српска дејтонска и уставна категорија - рекао је Вучић новинарима у Сремској Каменици, гдје је обишао зграду Радио-телевизије Војводине, која је оштећена у НАТО агресији.

Опширније...
 
Радован никад јачи Штампа Ел. пошта
Написао Ђ. Баровић - Вести   
субота, 23 март 2019 23:39

23.03.2019 | Ђ. Баровић - Вести

Марко Сладојевић, један од правних саветника др Радована Караџића оцењује за "Вести" да је изречена доживотна казна затвора за првог председника РС скандалозна и јасна политичка порука коју ће и Караџић и његови сарадници покушати да оборе у поступку ревизије.

- За ревизију поступка је довољна само једна нова битна чињеница, а ми смо током процеса Суду доставили најмање стотинак таквих доказа и ниједан није разматран. Ни у првостепеној пресуди, а затим у жалби Тужилаштво и на крају у овој пресуди, нисмо добили одговор на главни аргумент Караџићеве невиности, а то су више од 70 строго поверљивих наређења о хуманом поступању са цивилима и заробљеницима. Суд је назвао те доказе "пропагандом", мада је реч о строго поверљивим наређењима која су била ван домашаја јавности. То је својеврстан апсурд - истиче Сладојевић.

Опширније...
 
НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ СУДИЈА ИЗ ШПАНИЈЕ: Доживотна казна Караџићу је као освета племена Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
субота, 23 март 2019 04:27

С. С. Р - С. Ј. М. | 22. март 2019 | Вечерње новости

Формално, први председник Републике Српске може да тражи превремени отпуст после 30 година у затвору

ПРВИ председник Републике Српске Радован Караџић, дан после коначне пресуде којом је у Хагу осуђен на доживотну робију, није клонуо духом, расположен је, рационалан и свестан свега што се одиграва.

Овим речима, адвокат Марко Сладојевић пренео нам је утиске после сусрета са својим брањеником.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 6

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2020 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску