• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања Инцко: Караџић као Химлер; Срби: Ово је скандалозно!
Инцко: Караџић као Химлер; Срби: Ово је скандалозно! Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
уторак, 19 април 2016 17:12

М. Филиповић | 19. април 2016.

Не стишава се бура због изјаве високог представника о првом председнику РС

КРАЈЊЕ је непримерено и недипломатски првог председника РС и човека који је водио српски народ када му је било најтеже упоредити са једним од најмоћнијих људи Трећег рајха и творцем Холокауста, који је одговаран за убиства милиона људи!

Овим речима борци из Српске придружили су се бројним реаговањима поводом изјаве високог представника у БиХ Валентина Инцка у којој је Радована Караџића упоредио са нацистичким злочинцем Хајнрихом Химлером. Инцко је у интервјуу за сарајевски портал "Кликс", чињеницу да је Студентски дом на Палама назван по Радовану Караџићу, прокоментарисао да би то било исто као да се студентски дом у Аустрији назове по нацисти Химлеру.

Борци тврде да је Инцко овом изјавом наставио да "сатанизује Србе" и уједно извршио притисак на Жалбено веће Хашког трибунала пред доношење одлуке о жалби Радована Караџића.

- Очито да је Инцко подлегао сарајевском притиску. У питању је скандалозна изјава, јер је упоредио човека без правоснажне судске пресуде са доказаним и пресуђеним нацистом - рекао је председник Борачке организације РС Миломир Савчић.

Председник Организације породица погинулих и несталих бораца и цивила РС Недељко Митровић каже, за "Новости", да Инцко и овом изјавом потврђује сву своју, али и пристрасност политике међународне заједнице у БиХ која је у својој основи - антисрпска.

- То је наставак западне политике у којој су Срби једини кривци за рат у БиХ. Упоређивати српске лидере са нацистичким је груб историјски фалсификат - истакао је Митровић.

У овој организацији наводе да Инцко, од доласка у БиХ, никада није дошао да посети неко српско стратиште где су настрадали цивили и ода пошту српским жртвама, а редовно посећује меморијални центар у Поточарима.

И српска удружења проистекла из рата у Братунцу и Сребреници оценила су да је ова изјава одраз Инцковог подилажења бошњачкој политичкој елити.

- Свима је јасно да је он од доласка у БиХ био необјективан и пристрасан и штитио је само бошњачке интересе - истичу у сребреничкој борачкој организацији.

Председник Скупштине Савеза логораша РС Спасоје Ковачевић рекао је да Инцко својим непримереним изјавама наставља да провоцира српски народ, што чини од доласка у БиХ. Оваквом политиком стране дипломате настоје да одбаце одговорност међународне заједнице за рат, разарања и бројне жртве у БиХ.


ВАЖНА САМО ВЕЛИКА ПЛАТА

- ДАВАЊЕ имена новом Студентском дому у Палама урађено је у складу са законом и процедурама, а непримерена поређења су покушај високог представника да скрене пажњу на себе - каже председник Српске Милорад Додик. - Мислим да је то ствар оних који су о томе одлучили, а не Инцка који већ одавно ни о чему не одлучује, овде само прима добру, позамашну плату глумећи неког високог представника.

Инцко, по многима, упорно говори о "дестабилизацији БиХ" како би сачувао своју плату од 24.000 евра!


У ИЗВЕШТАЈИМА РС ГЛАВНИ КРИВАЦ

ИНЦКО ће у наредном периоду да поднесе нови извештај о стању у БиХ Савету безбедности УН. У сваком од тих извештаја представниици РС су главни кривци за политички и европски застој у БиХ, а РС се у њима увек помиње као факктор који руши суверенитет и територијални интегритет БиХ.

 

АНТИЋ: ПРАЊЕ ИСТОРИЈЕ

ИСТОРИЧАР Чедомир Антић каже да је свођење првог председника РС у раван са креатором нацистичког Холокауста беспримеран покушај прања историје сопственог народа.

- Аустрија је имала своју улогу у Другом светском рату, која није довољно осуђена. Људи попут Инцка говоре да је била окупирана и управо је највећи допринос њихове дипломатије да увере свет да је Хитлер био Немац, а Бетовен Аустријанац - каже Антић.

 

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:601293-Incko-Karadzic-kao-Himler-Srbi-Ovo-je-skandalozno

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< април 2016 >
н п у с ч п с
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Помоћ за Републику Српску