• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања Шукало: Пресуда неправична, суд паушално приступио
Шукало: Пресуда неправична, суд паушално приступио Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
четвртак, 24 март 2016 19:49

БАЊАЛУКА, 24. МАРТА /СРНА/ - Предсједник странке Напредна Српска Адам Шукало изјавио је Срни да пресуда бившем предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу пред Хашким трибуналом није правична и да је суд паушално приступио утврђивању његове субјективне одговорности.

Шукало је изразио очекивање да ће Караџићев тим одбране уложити жалбу на пресуду и да ће другостепена пресуда имати потпуно други контекст и много блажу казну, као и у случају хрватског генерала Анте Готовине.

"Оно што је неизбрисиво за будуће генерације, је да је Радован Караџић први предсједник Републике Српске и да ће тако остати, без обзира на очигледно политичку пресуду Хашког трибунала", рекао је Шукало.

Према његовом мишљењу, бошњачки политички корпус ће покушати да ову пресуду стави у контекст евентуалног прекрајања Дејтонског мировног споразума, али је то бесмислено.

"Очекујем да ће се у наредних десетак дана, а и до доношења правоснажне пресуде, овај монтирани политички процес користити и у дневнополитичке сврхе", рекао је Шукало.

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији осудило је некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића на 40 година затвора. Караџић је проглашен кривим за "геноцид под тачком два, ликвидације, убиства, кажњавања, депортацију, нехумане акте и друге злочине према несрпском становништву" током рата у БиХ.

 

http://www.srna.rs/novosti/387820/sukalo-presuda-nepravicna--sud-pausalno-pristupio.htm

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску