• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања Босић: Пресуда неће допринијети помирењу
Босић: Пресуда неће допринијети помирењу Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
четвртак, 24 март 2016 19:35

ПАЛЕ, 24. МАРТА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Младен Босић рекао је данас на Палама да је пресуда првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу од 40 година затвора неправедна и неће допринијети ни истини ни помирењу на овим подручјима.

"Хашки трибунал нас је још једном оставио у увјерењу да је политички суд. Пресуде на политичкој основи су донесене свим лидерима Срба из Србије и Републике Српске и из Хрватске. Ниједан други лидер који је учествовао у рату није осуђен и зато понављам да Хашки трибунал има политичку конотацију", рекао је Босић на конференцији за новинаре.

Он је изразио наду да се у другостепеном поступку исправи неправда јер би се већина онога што се чуло у оптужници у Хашком трибуналу лако могло, са измијењеним именима и мјестима, приписати и сваком другом лидеру - учеснику у протеклом рату, што значи и лидеру Бошњака и лидеру Хрвата.

Босић очекује да ће Република Српска и Србија помоћи у другостепеном поступку Радовану Караџићу бар на начин како је то, како каже, Хрватска урадила у случају Анте Готовине и осталих.

Он је рекао да жали за свим невиним жртвама у ратовима деведесетих година и то се не односи само на српске жртве, које су доживјеле најмање правде у процесима који су вођени послије рата, него и на бошњачке и хрватске жртве.

Босић је позвао све на уздржаност поводом ове пресуде, наводећи да не би требали дозволити да се тензије даље развијају у БиХ.

"Требало би да сви дамо допринос да се стабилизује ситуација и на неки начин заједно изађемо из окова прошлости, те кренемо у договор како да направимо боље услове да се боље живи на овом подручју", поручио је Босић.

Он се нада да снаге, које су очигледно ишчекивале ову пресуду, неће да на некин начин уберу политичке поене, да неће успјети у томе и да ова пресуда неће изазвати додатне тензије и реакције на било којој страни.


http://www.srna.rs/novosti/387825/bosic-presuda-nece-doprinijeti-ni-istini-ni-pomirenju.htm

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску