• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања Крајишник: У "другом полувремену" доказати да је пресуда погрешна
Крајишник: У "другом полувремену" доказати да је пресуда погрешна Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
четвртак, 24 март 2016 19:31

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 24. МАРТА /СРНА/ - Први предсједник Народне скупштине Републике Српске Момчило Крајишник сматра да је данашња пресуда Хашког суда првом предсједнику Српске Радовану Караџићу од 40 година затвора само "прво полувријеме" и да ће у "другом полувремену", уз озбиљну активност адвоката, бити доказано да су одредбе у данашњој пресуди погрешне.

Он каже да је охрабрујуће што има издвојених мишљења судија и вјерује да ће пресуда послије жалбе бити много повољнија.

"Караџић сигурно није крив по овој оптужници. Многе ствари су у процесу закључене на основу претпоставки. Судије су направиле грешку коју ће Жалбено вијеће да исправи", рекао је Срни Крајишник.

Према његовом мишљењу, оваква пресуда, за коју је рекао да је још једно велико изненађење које је приредио Хашки суд, нико није очекивао, односно сви су прогнозирали или ослобађајућу пресуду или доживотни затвор.

"Не знам шта је био циљ на крају рада Хашког суда? Да се задовоље неке политичке потребе? Овакве пресуде не доводе помирењу у БиХ него до заоштравања ситуација и продубљивања кризе. Манипулише се народом. Ово је освета од које нико не профитира", сматра Крајишник.

Према његовом мишљењу, оптужба за геноцид у седам општина БиХ је манипулација којом се покушала проблематизовати Република Српска, а српски народ окривити.

"Ако је констатовано да није било геноцидне намјере у другим општинама зашто би то било у Сребреници? Циљ је био да се усложни ситуација у БиХ и да се кроз политичке поене одржи власт која има погрешну намјеру да унитаризује БиХ и претвори је у државу једног народа", констатовао је Крајишник.

Првостепено вијеће Хашког трибунала за злочине у бившој Југославији осудило је некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића на 40 година затвора. Караџић је проглашен кривим за "геноцид под тачком два, ликвидације, убиства, кажњавања, депортацију, нехумане акте и друге злочине према несрпском становништву" током рата у БиХ.


 
http://www.srna.rs/novosti/387828/krajisnik--u-drugom-poluvremenu-dokazati-da-je-presuda-pogresna.htm

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску