• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања Савановић: Побједа политике, а не права и правде
Савановић: Побједа политике, а не права и правде Штампа Ел. пошта
Написао СРНА   
четвртак, 24 март 2016 19:25

БАЊАЛУКА, 24. МАРТА /СРНА/ - Министар рада и борачко–инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић сматра да пресуда Хашког трибунала првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу није утемељена на праву и правди и показује колико је политика над њима доминантна.

"Нажалост, велики и моћни одређују правду, а пресуде свим који су до сада осуђени из српског корпуса показале су да су Срби унапријед предодређени да буду криви, што говори и ова пресуда", рекао је Савановић Срни.

Он се нада да ће у поступку жалбе на пресуду, ипак, бити мало више разума код људи који воде овај процес и доносе одлуке о праву и правди, те да ће превладати разум.

"Ова пресуда за мене лично као човјека је неочекивана, јер је неутемељена. Караџић се у једном историјском времену нашао на челу једне политике када је српски народ у БиХ морао да бира свој пут јер, нажалост, пројекат заједничке државе није успио и ми нисмо имали алтернативу", појаснио је Савановић.

Он је нагласио да ниједног момента Караџић није својим руковођењем допринио било каквом злочину.

Савановић је поновио да сваки појединачни злочин из сваког народа мора бити кажњен, али Караџић својим политичким ауторитетом и улогом у грађанском рату није заслужио овакву пресуду.

"И данас се показало да је правда само фикција која је, историјски посматрано, у рукама, силе и великих", поручио је министар.

Он је оцијенио да данашња пресуда неће утицати на институције Републике Српске и саме Републике, јер је она производ и творевина воље српског народа.

"У политичком смислу Република Српска остаје стабилна, у оквиру БиХ, што је и Дејтонским споразумом верификовано", истакао је Савановић.

Министар Савановић сматра да, без обзира на оне који су прижељкивали немире поводом пресуде, они нису реалност.

Првостепено вијеће Хашког трибунала осудило је данас на јединствену казну од 40 година затвора некадашњег предсједника Републике Српске Радована Караџића /71/.


 
http://www.srna.rs/novosti/387843/savanovic-pobjeda-politike--a-ne-prava-i-pravde-.htm

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску