• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Реаговања
Реаговања
Kojic: Mortal Remainds in Srebrenca and Tomasica need to be Re-examined Штампа Ел. пошта
Написао SRNA   
субота, 23 април 2016 17:15

BANJALUKA, April 23 /SRNA/ - The director of the Republika Srpska Centre for the Investigation of War and War Crimes and the Search for Missing Persons, Milorad Kojic, feels that mortal remains should be re-examined in order to determine the exact number of Bosniaks killed in Srebrenica and Tomasica near Prijedor.

“Only the re-examination of mortal remains can give a true answer to obvious manipulations with the number of killed Bosniaks,” Kojic told SRNA.

When it comes to Srebrenica, Kojic stressed that rulings handed down to Serbs by the ICTY mention different numbers of killed Bosniaks, which raises a doubt about the veracity of the number of killed Bosniaks which is inscribed in the Potocari Memorial Centre.

Опширније...
 
Којић: Потребна ревизија посмртних остатака у Сребреници и Томашици Штампа Ел. пошта
Написао Срна   
субота, 23 април 2016 17:09

БАЊАЛУКА, 23. АПРИЛА /СРНА/ - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић сматра да је потребно извршити ревизију посмртних остатака да би се утврдио тачан број страдалих Бошњака у Сребреници и Томашици код Приједора.

"Ревизија посмртних остатака једино може дати прави одговор на очигледне манипулације бројем страдалих Бошњака", рекао је Којић Срни.

Када је ријеч о Сребреници, Којић је нагласио да су се у пресудама Србима у Хашком трибуналу стално појављивале различите бројке о броју страдалих Бошњака, што доводи у сумњу вјеродостојност самог податка о броју несталих Бошњака који је истакнут у Меморијалном центру у Поточарима.

Опширније...
 
Инцко: Караџић као Химлер; Срби: Ово је скандалозно! Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
уторак, 19 април 2016 17:12

М. Филиповић | 19. април 2016.

Не стишава се бура због изјаве високог представника о првом председнику РС

КРАЈЊЕ је непримерено и недипломатски првог председника РС и човека који је водио српски народ када му је било најтеже упоредити са једним од најмоћнијих људи Трећег рајха и творцем Холокауста, који је одговаран за убиства милиона људи!

Овим речима борци из Српске придружили су се бројним реаговањима поводом изјаве високог представника у БиХ Валентина Инцка у којој је Радована Караџића упоредио са нацистичким злочинцем Хајнрихом Химлером. Инцко је у интервјуу за сарајевски портал "Кликс", чињеницу да је Студентски дом на Палама назван по Радовану Караџићу, прокоментарисао да би то било исто као да се студентски дом у Аустрији назове по нацисти Химлеру.

Опширније...
 
Лавров: Укинути трибунал који ослобађа Харадинаја а осуђује Караџића Штампа Ел. пошта
Написао Vesti online   
петак, 01 април 2016 18:44

Петак 01.04.2016 | Вестионлине

Први потпредседник Владе и шеф дипломатије Србије Ивица Дачић и руски министар спољних послова Сергеј Лавров позвали су на затварање Хашког трибунала што је пре могуће, јер није допринео процесу помирења.

Русија сматра да је рад Хашког трибунала пристрасан и политички мотивисан и позива на његово затварање што је пре могуће, рекао је Лавров после састанка са Дачићем у Москви

Дачић је рекао да се Хашки трибунал претворио у антисрпски суд и да Београд позива на његово скорашње затварање.

Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 12

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< јул 2020 >
н п у с ч п с
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Помоћ за Републику Српску