• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Разоткривање Мајка сина прогласила мртвим
Мајка сина прогласила мртвим Штампа Ел. пошта
Написао Вечерње новости   
недеља, 20 март 2016 19:06

М. ДРАГАНИЋ | 18. март 2016.

Због наследства, Рабија Побрић (74) из Брчког лажирала документацију. Слагала суд да је њен син из првог брака Нихад Мешић (50) цивилна жртва рата, иако он живи у Ирској

КОЛИКЕ размере може имати људска похлепа, најречитије говори пример из Брчког, где је Рабија Побрић (74) из овог града, због наследства, свог сина из првог брака Нихада Мешића (50) прогласила мртвим, иако Нихад од средине деведесетих живи у Ирској, што је она, како сазнајемо, свакако знала.

У судском поступку покренутим пред Основним судом у Брчком пре три године Рабија је уз помоћ два сведока, међу којима је један био њен син из другог брака, спровела смртовницу и изнела податак да је Нихад страдао од српских снага још 30. априла 1992. године, чак дан пре него што је званично и почео рат на простору Брчког.

На основу тих изјава, суд је у складу са Законом о наслеђивању, у јануару 2014. године, донео решење о наслеђивању, по ком је кућа власништво Нихада Мешића, припала његовој мајци Рабији.

После сазнања о решењу о наслеђивању некретнина, Нихадова родбина је сазнала да је Рабија на основу лажне документације издејствовала смртовницу. Због тога су пред Основним судом поново покренули тужбу за давање лажних података. Основни суд је по сазнању о овој превари 20. марта 2014. брчанском Тужилаштву поднео кривичну пријаву против оних који су учествовали у нечасној работи. Из Тужилаштва је, међутим, стигао лаконски одговор да никакво крично дело није почињено! Будући да Тужилаштво није покренуло истрагу на основу кривичне пријаве, Основни суд је решење прогласио правоснажним.

Како смо сазнали од познаника, а који нису желели да им помињемо имена, Рабија је раних седамдесетих година прошлог века, после смрти првог супруга Фехима, оставила сина Нихада и преудала се. Њега су одгојиле очеве сестре и поклониле му некретнине, које је Рабија преписала на своје име


НА ПАНОУ - ЛАЖИ

Слика Нихада Мешића редовно је излагана на паноу страдалих цивила Бошњака током рата у Брчком. Према подацима, до којих смо дошли, на тим паноима се налазе фотографије још неколико живих људи избеглих у прекоокеанске земље.

 

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:596121-Majka-sina-proglasila-mrtvim

 

 

 

 

 

 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< март 2016 >
н п у с ч п с
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Помоћ за Републику Српску