• Decrease font size
  • Reset font size to default
  • Increase font size
Почетна страна Ратна писма Ратна писма 1992. ПАТРИК ПРЕНТИС, ДЕЈЛИ ТЕЛЕГРАФ
ПАТРИК ПРЕНТИС, ДЕЈЛИ ТЕЛЕГРАФ Штампа Ел. пошта
Ратна писма 1992.
ПАТРИК ПРЕНТИС, ДЕЈЛИ ТЕЛЕГРАФ92-025-п

7. август 1992.

Прима: ПАТРИК ПРЕНТИС
Заменик уредника спољнополитичке рубрике
ДЕЈЛИ ТЕЛЕГРАФ


Поштовани господине Прентисе,
Драго ми је да сте ми послали писмо о својим намерама. Имам осећај да ће овај пројекат водити рачуна о истини. Узгред буди речено, веома сам уморан од борбе са многим, многим лажима фабрикованим са разним намерама: ради иницирања међународне војне интерервенције; ради изборне трке; ради подршке муслиманском покрету, итд. Сигуран сам да ће истина ускоро експлодирати, али то се не може догодити без храбрих и поштених новинара. Тада ће свет сазнати шта се овде дешавало, а посебно то да је једина жртва распада Југославије био српски народ, подељен комунистичким границама у неколико држава и окривљен за нешто што није учинио него је учињено њему.

Нажалост, ово је најбоље подручје на коме се може проучавати кршење људских права. Ово је најгора врста рата, међуетнички и међуверски рат три екстремно антагонистичке етничке заједнице. Антагонизам траје већ вековима. Комунистички режим га је још појачао. Гнусних злочина има на свим странама чак и ако то није део политике. Цивили су или етничке избеглице или етнички таоци; тешко је држати много ратних заробљеника због недостатка хране, лекова и средстава за хигијену. Држимо отворен предлог муслиманској страни да одмах вршимо потпуну размену ратних заробљеника, "свих за све". Муслиманска страна га одбацује. Размена би била најбољи начин да се сви затвори затворе. Ако Муслимани одбаце наш предлог не знамо шта да радимо. Ваш пројекат може много да помогне. Можемо да направимо спектакуларни потез у вези затвора, али још Вам о томе не могу ништа рећи. Господин Џон Кенеди ће бити у току.

Ви и Ваши сарадници сте добродошли у српски део Босне. Ако унапред обавестите господина Кенедија, примићемо Ваше људе и обезбедићемо им пратњу у земљи.

Факс господина Кенедија је:
9944 712314740

Захваљујем се на Вашем интересовању,
С поштовањем,
Радован Караџић
 

Прочитајте

Радован Караџић

Архива

< август 2009 >
н п у с ч п с
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Помоћ за Републику Српску